Nový elektromobil Hiphi Z GT a Volkswagen ID. Buzz i Mercedes EQE AMG v Česku

fNews #182
Nový elektromobil Hiphi Z GT a Volkswagen ID. Buzz i Mercedes EQE AMG v Česku
Fotografie: Human Horizons
  • Čínská automobilka Human Horizons představila elektromobil Hiphi Z GT
  • Na český trh dorazil Volkswagen ID. Buzz a má cenu v korunách
  • Českou cenu dostal i Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+

Vítejte u 182. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na nový čínský elektromobil Hiphi Z GT a elektrické novinky na českém trhu. Těmi jsou prostorný Volkswagenu ID. Buzz a zběsile rychlý Mercedes-AMG EQE 53 4Matic .

fNews #182 – Nový elektromobil Hiphi Z GT a Volkswagen ID. Buzz i Mercedes EQE AMG v Česku

Podcast v audio formě

Začneme v Číně u nového elektromobilu Hiphi Z GT. Jde o sportovně střižený liftbak se superfuturistickým designem a technologiemi z blízké budoucnosti. Výkon dvoumotorové verze s pohonem všech kol je 600 koní a dojezd díky obří baterii až 705 km, ovšem podle méně přísné normy NEDC. Efektivita pohonu tedy nebude zrovna jeho silná stránka. Více se dočtete v podrobném představení tohoto auta.

Z Asie se přesuneme do Česka a podíváme se na novinky na našem trhu. Tou první je Volkswagen ID. Buzz, který dostal českou cenu – osobní verze vyjde na milion a 537 tisících korun včetně DPH. Cenu užitkové verze importér uvádí bez DPH, je to milion a 189 tisíc korun, což je po přičtení DPH přibližně o 100 tisíc korun méně než základní cena za osobní verzi. Můžete se v komentářích podělit o to, zda tyto ceny za velkoprostorový elektromobil považujete za přijatelné, nebo jste čekali nižší.

Poslední novinkou je rychlý elektrický sedan. Nejrychlejší verze elektrického Mercedesu EQE totiž dorazila do Česka. Nese označení AMG EQE 53 4Matic a zájemci budou muset ze svého účtu odčerpat alespoň 2 miliony a 880 tisíc korun. Za to ale dostanou auto s výkonem 625 koní, které sprint na stovku zvládne za 3,5 sekundy. Připlatili byste si u Mercedesu EQE za tuto vrcholnou verzi?

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze