Český trh vítá Volkswagen ID. Buzz. Jeho cena startuje na 1,5 milionu Kč

2
Český trh vítá Volkswagen ID. Buzz. Jeho cena startuje na 1,5 milionu Kč
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Využitelná kapacita baterie bude u obou vozidel 77 kWh
  • Základní výbava bude nezvykle bohatá
  • Oficiální zahájení prodeje proběhne v prosinci

Předprodej modelů Volkswagen ID. Buzz a ID. Buzz Cargo v České republice odstartoval 1. července u autorizovaných prodejců. Cena elektromobilu ID. Buzz Pro (osobní verze) činí 1 537 556 Kč včetně DPH, užitkový ID. Buzz Cargo lze pořídit za 1 189 110 Kč bez DPH. Všestranný automobil s nulovými emisemi bude k dispozici jako elektrické MPV pro rodiny, volný čas i podnikání nebo jako lehký užitkový vůz pro živnostníky a firmy. Značky Volkswagen Užitkové vozy a Volkswagen osobní vozy tak nabídnou prakticky orientovanou elektromobilitu všem motoristům, kteří potřebují ke svému životu a práci více prostoru. Nové modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo mají nulové lokální emise, jsou síťově propojené a digitalizované a díky bezdrátové technologii OTA (Over-the-Air) mohou být kdykoli aktualizovány. Jejich elektrický pohon jim navíc zajišťuje extrémně hospodárný provoz.

Oba modely nabídnou v sériové výbavě kompletně síťově propojené informační a zábavní systémy, multifunkční volant, LED světlomety, automatickou klimatizaci, tempomat, asistenční, resp. výstražné systémy, jakým je „Car2X“, a asistent pro nouzové brzdění „Front Assist“ (ID. Buzz Pro má v sériové výbavě navíc také asistent pro jízdu v jízdním pruhu „Lane Assist“). Spuštění konfigurátoru je plánováno na podzim a oficiální zahájení prodeje v České republice na konec letošního roku.

Významnou roli hraje také trvalá udržitelnost. Žádný jiný konkurent v Evropě nenabízí v segmentu modelu Transporter samostatnou modelovou řadu MPV a lehkých užitkových vozů se zcela elektrickým pohonem. V době uvedení na trh bude Volkswagen Užitkové vozy nabízet modely ID. Buzz s dosud největší akumulátorovou baterií v rámci rodiny ID. Sada lithium-iontových akumulátorů nabízí využitelnou kapacitu 77 kWh (celková 82 kWh) a napájí vzadu uložený elektromotor poskytující nejvyšší výkon 150 kW a maximální točivý moment 310 Nm. Spotřeba elektrické energie podle metodiky WLTP je 20,6 kWh/100 km (Cargo – 20,4 kWh/100 km). Dojezd dosahuje až 423 kilometrů (Cargo – 425 km). Stejnosměrným proudem z rychlonabíjecího stojanu lze sadu akumulátorů nabít z 5 na 80 % kapacity za cca 30 minut při využití maximálního nabíjecího výkonu až 170 kW.

Prolezli nové elektrické MPV Volkswagen ID.Buzz

Při objednání vozu ID. Buzz Cargo dostane zákazník na výběr celkem jedenáct barevných variant karoserie. V nabídce je jeden základní lak v odstínu bílá Candy, pět metalických laků (stříbrná Mono, žlutá Lemon, modrá Starlight, oranžová Energetic a zelená Bay Leaf) a jeden lak s perleťovým efektem (černá Deep). Později bude i ID. Buzz Cargo nabízen se čtyřmi dvoubarevnými laky karoserie.

Technické parametry Volkswagen ID. Buzz Pro

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 4 712 × 1 985 × 1 937 mm, 2 486 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (76,6 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 423 km
Cena od1 593 834 Kč
Diskuze ke článku
Mr. Rostislav
Mr. Rostislav
Teda, nakonfiguroval jsem dieselovej Multivan do podobný výbavy co očekávám v id.buzz a hle cena skoro stejná😁 v tu chvíli každej už rozhoduje jenom podle toho, jestli mu sedne 77kwh baterka nebo jestli fakt potřebuje tdi👍
Jozko Mrkvicka
Jozko Mrkvicka
Jo supr auto. V současné energetické a inflační krizi si jej koupí tak akorát paní Kellnerová a její děti.. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze