Nový čínský elektrosupersport Xing Mobility Miss R dá stovku za 1,8 sekundy

Nový čínský elektrosupersport Xing Mobility Miss R dá stovku za 1,8 sekundy
  • Z nuly na 200 km/h zrychlí vůz za 5,1 vteřiny
  • 4 nezávislé elektromotory produkují 1 341 koní
  • Maximální rychlost činí 270 km/h

Mladá společnost Xing Mobility sídlící v Tchaj-pej, hlavním městě Čínské republiky, představuje elektrický supersport s úžasným zrychlením, které bude navíc možno využít na silnici i v terénu. Vůz jménem Miss R inspirovaný rallyovými závodními auty bude díky čtyřem nezávislým elektromotorům produkovat celkem 1 341 koní (986 kW). Hodnotu točivého momentu značka neuvádí, nicméně síla má putovat na všechna kola a bude chytře rozdělována systémem vektorování točivého momentu. Zrychlení z nuly na 100 km/h podle všeho tchajwanský sporťák zvládne za 1,8 vteřiny, tedy o desetinu rychleji než nová Tesla Roadster.

XING Mobility ale může nabídnout jednu výhodu vůči Tesle, a to je schopnost jízdy i v terénu, jelikož podle tvůrců bude Miss R vhodný na silnice i nezpevněný povrch. Dle ilustrací zřejmě bude nutné pouze nasadit kola s terénními pneumatikami a pak už můžete vyrazit mimo silnici. O hodnotě dojezdu na jedno nabití či délce nabíjení značka bohužel zatím mlčí. Víme je tolik, že model využije vlastní konstrukci modulárního systému soustavy baterií s celkem 4 116 články. Konstrukce by přitom měla nabídnout možnost rychlé výměny celé soustavy jen během pěti minut.

Začátek produkce je naplánován na začátek roku 2019. Půjde ale pouze o čistě limitovanou sérii pouhých 20 kusů se základní cenovkou v přepočtu kolem 22 milionů korun za jeden exemplář.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze