Nové Volvo XC60 je menší a ještě krásnější než XC90

Nové Volvo XC60 je menší a ještě krásnější než XC90
  • Vrcholem nabídky je plug-in hybridní verze T8 se 407 koni
  • Nechybí semiautonomní řízení Pilot Assist

Nová generace XC60 se prozradila ještě před premiérou. Oficiálně jsme ale neměli žádnou informaci, a proto jsme si počkali, až SUV od Volva uvidíme na vlastní oči v Ženevě. To na XC60 vsází svou čest, doposud totiž znamená tento model zhruba 30 % všech prodejů. Design se podle očekávání vzhlédl ve větší XC90, zadní část pak připomíná limuzínu S90 a celkový dojem je famózní. I když nevíme, jak bude XC60 jezdit, můžeme predikovat skvělé prodeje, a to už jen díky přitažlivému vzhledu.

Vedle klasických dieselových a benzinových čtyřválců najdeme v paletě i extrémně silnou variantu T8 Twin Engine. Ta stejně jako v XC90 kombinuje benzinový dvoulitr s elektromotorem. Výkon 407 koní s menším SUV pěkně cvičí, konkrétně je na stovce během 5,3 vteřiny. O bateriích a jejich výdrži jsme se zatím moc nedozvěděli, tak doufáme, že to Volvo co nejdříve napraví.

Většině se však v souvislosti s Volvem vybaví bezpečnost a ani zde nás Švéd nezklamal. Armáda bezpečnostních systémů v čele s City Safety asistentem je doplněna o semiautonomní řízení Pilot Assist II. V rychlosti do 130 km/h se tak na dálnici nebudete muset starat téměř o nic. Podpůrné bezpečnostní systémy vůz ochrání před srážkou s protijedoucím vozidlem, nebo nad vámi budou bdít při změně jízdního pruhu.

Výroba začne již v příštím měsíci. Těšíte se? My rozhodně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze