Hybridní Volvo XC90 se těší velké oblibě. Volí ho každý pátý zákazník

  • Volvo XC90 zahájilo zcela novou filozofii automobilky
  • Největším lákadlem plug-in hybridní varianty je výkon 407 koní

Volvo XC90 znamená velký krok směrem do budoucnosti pro celou automobilku. Samotný vývoj nového modelu XC90 spolkl okolo 12 miliard dolarů, a tak se očekává, že jeho výsledky budou velkolepé. Zaujmout může atraktivním designem či zcela přepracovaným systémem infotainmentu s rozhraním Sensus.

TIP: Volvo přijme odpovědnost za selhání svých autonomních systémů

Velkou změnou jsou i motorizace. Volvo ve svých nových modelech nabízí pouze čtyřválcové motory, což podle slov samotné automobilky brzy čeká všechny konkurenty. Pokud chcete vyšší výkon, musíte sáhnout po hybridní variantě. A právě tu volí každý pátý zákazník, který si jako své auto vybral právě Volvo XC90. Důvodů může být vícero. Výkon 407 koní je velké lákadlo, stejně jako různé dotace a výhody, které jsou v některých státech uzákoněny. O nás to samozřejmě neplatí.

Volvo XC90 D5

Volvo XC90 T8 Twin Engine, jak zní celý název plug-in hybridní varianty, ukrývá v útrobách 9,2kWh baterii. Ta má zařídit dojezd až 40 kilometrů. Služby elektrické pohonné jednotky oceníte hlavně při rozjezdech, kde nějaký ten litr paliva pomůže ušetřit. V kombinaci s dvoulitrovým přeplňovaným benzinovým motorem poskytují celkový výkon 407 koní. A právě výkon je nejspíše největší lákadlo.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze