Skype míří i do aut. Volvo uzavřelo partnerství s Microsoftem

2
Skype míří i do aut. Volvo uzavřelo partnerství s Microsoftem
  • Skype a hlasová asistentka Cortana budou nově k dispozici i v autě
  • Dostane se však jen na modely XC90, V90 a S90 od Volva

Volvo najelo na novou filozofii, která se nám líbí. Test Volvo XC90 T8 – Pojízdná Ikea budoucnosti, které jsme nedávno testovali, je toho důkazem. A moc se těšíme i na další model devatesátkové řady. A právě ta (tedy modely XC90, V90 a S90) dostane do vínku možnost komunikovat přes Skype. Po CarPlay, Android Auto a dalších aplikací jde o další „produktivní“ aplikaci, která vás bude buď těšit, anebo děsit i ve vašem autě. A Skypem to nekončí. Pokud máte rádi hlasové asistenty, pak si jistě budete mít co říci s Cortanou. Ta totiž bude k dispozici také.

S příchodem moderních technologií, které nám mají ulehčovat život, je to kolikrát přesně opačné. Odejdete z práce a ani doma nemáte klid. Cink sem, cink tam: jednou notifikace o novém emailu, podruhé zase příchozí SMSka a následuje několik hovorů a podobně. Do jisté míry za volantem můžete načerpat trochu sil, pokud zrovna neřešíte naléhavé telefonní hovory. Jenže to už ani teď nemusí tak docela platit. Obzvláště pokud vaše firma pracuje s balíčkem Microsoft Office, který je se Skypem také propojený.

Dnes má každá automobilka své řešení infotainmentu. Od klasických, jednoduchých systémů s hardwarovými tlačítky až přes Virtual Cockpit u Audi či ovládání gesty, které vám nabídne například BMW řady 7. Výborným pomocníkem je i hlasové ovládání či CarPlay, kde můžete využívat Siri. Jen se musíte smířit s komunikací v angličtině a dalších světových jazycích. S češtinou rozhodně nepochodíte.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
ANO
Jak cumi furt do toho displeje a klika tam cosi, to je vcelku desive. Nejlepsi jsou na ovladani beznych veci klasicke tlacitka a na propojeni telefonu, tabletu, notebooku, atd .... pouzit klasicke a hlavne univerzalni reseni pomoci miracastu jak je ve windows 10. Zarizeni umi pripojit miracast jako dalsi zarizeni se zvykem a prijimat zvuk z mikrofonu auta, posilat do reproduktoru, posilat do zarizeni dotykove povely z displeje atd atd. Mozna to same je mirrorlink. Vlastne to uplne same jsou i ty kraviny od guglu a od applu, akorat maji desive nazvy jako "android auto", ikdyz v tom nakonec snad zadny android ani neni (coz se automobilkam vubec nedivim:)
M;)
Je to tak, beží v tom zvyčajne QNX od BlackBerry. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze