Nová Škoda Superb se stane téměř elektromobilem

6
Nová Škoda Superb se stane téměř elektromobilem
Fotografie: Škoda Auto
  • Nový plug-in hybridní Superb dostane rychlé DC nabíjení i třífázovou nabíječku
  • V nabídce se premiérově objeví rovněž mild-hybridní benzinové pohony
  • Z nabídky definitivně vypadly ručně řazené převodovky

Škoda Auto zveřejnila dávku informací o nové Škodě Superb ještě před její oficiální premiérou. Dozvěděli jsme se, že nabídka bude maximálně kopírovat stávající generaci, prořídne ovšem nabídka možných kombinací motorů, pohonů a převodovek. Nadále bude k dispozici liftback a kombi, poháněna budou přední nebo všechna kola, přičemž každý motor dostane pevně přirazený pohon bez možnosti volby. Kdo tedy zatouží po verzi 4×4, bude muset vybrat ze dvou vrcholných motorů 2.0 TSI 265 k či 2.0 TDI 193 k. Všechny jednotky splní emisní normu Euro 6e.

Z nabídky vypadl letitý agregát 1.4 TSI, v plug-in hybridní sestavě jej nahradí modernější 1.5 TSI, a to rovnou v nové generaci EA 211 evo2 vybavené nejen proměnnou geometrií turba, ale také Millerovým cyklem. Stejný motor o vlastním výkonu 150 k se také standardně spojí s mild-hybridním pohonem, kde bude navíc vybaven aktivním vypínáním válců ACT+. Převodovka bude vždy sedmistupňová dvouspojková DSG, a to nově včetně verzí 4×4, jedinou výjimkou vytvoří PHEV s šestistupňovým DSG a integrovaným přídavným elektromotorem.

Největší nálož novinek přinese plug-in hybrid o systémovém výkonu 204 k, ten se totiž nově stane prostředkem použitelným i na delší čistě elektrické cesty. Dostane totiž téměř dvojnásobnou kapacitu trakční baterie 25,7 kWh (dosud 13 kWh), čistě elektrický dojezd 100 km a především zcela nové možnosti nabíjení. Místo dosavadní jednofázové nabíječky 3,6 kW nasadí totiž rovnou třífázovou s příkonem až 11 kW, navíc doplněnou rychlým stejnosměrným nabíjením o rychlosti 50 kW. S ním bude doplnění baterie místo stávajících několika hodin otázkou desítek minut.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Skoro elektrické auto se spalovacím motorem a spoustou točících se nesmyslů za cenu EV auta.
Jan Severa
Jan Severa
Radši celý v elektrice ten fosilní motor je zbytečná zátěž...
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Proč něco udělat jednoduše, když to jde složitě. A hodně složitě, co nejsložitěji aby bylo co opravovat a servisovat.
babatko
babatko
elektromobil so 100 km dojazdom

to uz moje citigo zvladne viac, aj v zime na dialnici

tie nadpisy ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze