Nissan představil bizarní parfém kombinující vůni sakury a spálených pneumatik

Nissan představil bizarní parfém kombinující vůni sakury a spálených pneumatik
Fotografie: Nissan
  • Tým Formule E japonské automobilky Nissan nechal vyrobit zvláštní parfém
  • Ten v sobě kombinuje vůně třešňových květů a spálených pneumatik
  • Vyroben byl k příležitosti premiérových závodů v Šanghaji

Být prvního apríla, zřejmě by většina z nás zprávu přešla pouhým zhlédnutím titulku. Přesto, i dva měsíce po aprílu, se vtírá otázka – dělá si někdo v Nissanu legraci? Nikoliv. Zcela vážně japonská automobilka přichází na trh s novým parfémem, který v sobě mísí prazvláštní kombinaci třešňových květů sakury a vůni spálených pneumatik. Výsledný produkt nese rovněž zajímavý název „Smell My Dust,“ což v překladu znamená něco jako „Pociť vůni mého prachu.“


Sehnat si lahvičku parfému ale zřejmě nebude tak snadné. Nissan uvedl vůni v souvislosti s nadcházejícím závodem Formule E v Šanghaji, kde bude mít série velkou premiéru. Cílem nového parfému je proto upoutat pozornost mladého čínského publika, které je, eufemisticky řečeno, ujeté na podobné zvláštnosti. Obzvláště pak prý právě na parfémy a kolínské vody, jež jsou u mladé generace velmi oblíbené. Ale kdo v dnešním světě ví. Třeba se z parfému stane hit, který následně obletí celý svět a i my budeme mít příležitost si flakon s originální vůní pořídit.

„Nová vůně týmu Nissan Formula E kombinuje tóny sakury, květiny zobrazené na vozech, s vůní zbytků pneumatik ze závodních vozů týmu Nissan e-4ORCE 04, a vytváří tak překvapivou směs. Výsledkem je vůně, která ztělesňuje krásu třešňového květu s napětím a odvahou závodního týmu,“ cituje svůj zdroj z Nissanu například topgear.com.

Ať se to již s novým parfémem má jakkoliv, Nissan na jeho výrobě spolupracoval s certifikovanou laboratoří přímo v Šanghaji. A i když není přesné složení známo, v Top Gearu tvrdí, že k jeho vytvoření byly skutečně použity zbytky z pneumatik používaných ve Formuli E. Z dílny japonské automobilky přitom nejde o první vůni, nicméně žádná z nich nezašla při svém vzniku tak daleko. Nás by jen zajímalo, jak by se dal parfém Smell My Dust popsat. V jeho oficiálním popisku zní, že „je vědecky prokázáno, že nošení vůně umocňuje emoce jako sebevědomí a sebeúcta.“ Tak snad aby se oba jezdci vždy povinně před každým závodem pořádně nastříkali.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze