Netrvalo to dlouho. Rimac Nevera hlásí první nehodu

Netrvalo to dlouho. Rimac Nevera hlásí první nehodu
Fotografie: Rimac
  • Silnice v tuto chvíli křižují teprve dva sériové a legálně přihlášené kusy Rimacu Nevera
  • Ten první už stačil prodělat první karambol a rovnou v USA
  • Nikomu se naštěstí nic nestalo, ale škody budou značné

Mladá značka Rimac tak trochu připomíná pohádku; jeden šikovný a vytrvalý chorvatský konstruktér tak dlouho vylepšoval, dumal a přemlouval, až se mu podařilo rozjet byznys snů. V necelých 40 letech vyrábí nejlépe zrychlující auto světa a vede kromě svého Rimacu i legendární Bugatti. Jenže co by to bylo za pohádku bez trochy toho zla? Rimac dost možná drží nějaký rekord v poměru mediálně známých nehod svých aut k celkovému počtu vyrobených aut. Ty se zatím stále počítají na nízké desítky, zatímco jeden z nich už stačil před zraky celého světa v plamenech zničit Richard Hammond při natáčení pořadu Top Gear. A nyní došlo na další událost, byť zdaleka ne tak spektakulární.

@mahdiyarsaberi This Motorcycle driver rear ended the $2.5 million Rimac Nevera in Santa Monica while driving recklessly on the Cacific Coast Highway ⚠️ “nobody was injured” ⚠️ 🎥 dak_dak_07 @rimac_automobili #rimacnevera #rimacautomobili #rimac #ev #electriccar #hypercar #supercar #cartok #carsoftiktok #mahdiyarsaberi #luxury #millionaire #auto #motorcycle #accident ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Do Nevery zezadu narazil řidič motocyklu Yamaha a zcela zdemoloval přední část svého jednostopého koně. Nevera naopak vypadá prakticky nepoškozená, což jen svědčí o tuhosti jejího monokoku. Nicméně nějaké stopy na nárazníku vidět jsou, kolegové z insideevs.com nepochybují, že oprava se vyšplhá na desítky tisíc dolarů, česky řečeno stovky tisíc korun. Motorkáře také čeká zapravení škody; pokud byl vůbec pojištěný, bude své pojišťovně vysvětlovat, že narazil do auta za dva miliony dolarů a za svou údajně rychlou a nebezpečnou jízdu (jak říká svědek nehody a autor video) jej čeká trest ve formě pořádného navýšení pojistného. Naštěstí se mu nic nestalo, i když na video zmateně klečí.

S největší pravděpodobností se jedná o první vyrobený kus s číslem #000 sloužící k demonstračním účelům, ačkoliv má místní poznávací značky. Kolegové z insideevs.com doufají, že na kalifornské Pacific Coast Highway nešlo o jeden ze dvou kusů připravených na veletrh The Quail konaný 19. srpna.

Technické parametry Rimac Nevera

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, 4 745 × 1 986 × 1 240 mm, 2 300 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon1 407 kW, 1 914 koní, točivý moment: 2 340 Nm
Baterie120 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 500 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 30 kWh / 100 km, dojezd: 490 km
Cena od50 800 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze