Nejzajímavější videa roku 2022 aneb pohled diváků YouTube kanálu fDrive.cz

Nejzajímavější videa roku 2022 aneb pohled diváků YouTube kanálu fDrive.cz
Fotografie: Petr Vojtěch, fDrive.cz

Na závěr našeho bilancování se na rok 2022 podíváme pohledem diváka YouTube kanálu fDrive.cz. Která videa měla nejvíce zhlédnutí? Shoda s pohledem redakce je ještě menší, ale rozhodně jde také o zajímavý výběr.

Pokračujeme v bilancování, které se ke konci roku hodí, a ohlížíme se za téměř uplynulým rokem 2022. Po přehledu nejdůležitějších novinek podle naší redakce a nejčtenějších článků na fDrive.cz přichází i přehled z pohledu diváků YouTube kanálu fDrive.cz. Pojďme se tedy podívat na nejsledovanější videa v uplynulém roce a opět začneme od desáté příčky.

Zatímco nejčtenější články z části odrážely pohled naší redakce, u nejsledovanějších videí je průnik s naším pohledem menší. Ale je vidět, že vás zajímá i to, co se tu běžně koupit nedá. Zejména vozy, které letěl Martin Pultzner otestovat do Ameriky. Byť dva z nich, Tesla Model S Plaid a Tesla Model X Plaid, už do Evropy dorazily. A Lucid Air vlastně také, byť zatím ne do Česka. Ostatně, podívejte se sami na nejsledovanější videa roku 2022.

10. Inovovaná Tesla Model S na vlastní oči

Inovovanou Teslu Model S, stejně jako Model X, v době natáčení videa v Evropě ještě nebylo možné koupit. Automobilka sotva stačila pokrývat domácí a čínskou poptávku. Teď už ale první kusy do Evropy dorazily. Co všechno se na autě, které vypadá skoro stejně, vlastně změnilo?

Inovovaná Tesla Model S na vlastní oči. Evropo, těš se! – První dojmy

9. Prohnali jsme elektrickou motorku s názvem Sur-ron Light Bee

Sur-Ron Light Bee je kompaktní, všestranný a obratný stroj. Jeho maximální výkon dosahuje 5,4 kW a hmotnost celé motorky je pouhých 50 kilogramů. Ve videu se můžete podívat, jak si Jirka Paroubek jízdu na tomto lehoučkém stroji užíval.

Prohnali jsme elektrickou motorku s názvem Sur-ron Light Bee. Zaujala nás?

8. Nejočekávanější elektromobily roku 2022

Začátkem roku jsme vydali velký přehled očekávaných novinek mezi elektromobily, které měly dorazit v roce 2022. A je vidět, že jste byli zvědaví na to, co na trh letos dorazí.

Nejočekávanější elektromobily roku 2022

7. Projeli jsme prototyp Škody Enyaq Coupé iV

První čistokrevný elektromobil s okřídleným šípem v logu, Škoda Enyaq iV, se představil přibližně rok před natáčením tohoto videa. Druhou variantu, která se jmenuje Škoda Enyaq Coupé iV, nám automobilka dala otestovat nejprve jako prototyp s kamufláží. Ve skutečnosti jde ale o první variantu, jak naznačily i studie Vision E a Vision iV.

Projeli jsme prototyp Škoda Enyaq Coupé iV a víme jak vypadá pod kamufláží

6. Dá se s elektromobilem rychle a levně dojet do Chorvatska?

Dojet elektromobilem například do Chorvatska se dá celkem v pohodě. Jaké jsou ale rozdíly mezi prémiovými vozy a lidovějšími? Neprotáhne se cesta levnějším elektromobilem s pomalejším nabíjením o několik hodin? A jak to vyjde finančně, když musíte využívat dražší nabíjení u rychlonabíjecích stanic? Není to ve výsledku dražší než s autem na benzín nebo naftu? To jsme se otestovali v praxi.

Dá se s elektromobilem rychle a levně dojet do Chorvatska? – Porovnali jsme čtyři různé elektromobily

5. Elektrická Škoda Vision 7S

Škoda Auto kompletně mění svůj designový jazyk včetně loga. Obojí prezentuje na studii sedmimístného elektromobilu Vision 7S. Auto, na které tato studie ukazuje, má mít dojezd přes 600 km a dorazí přibližně za 4 roky. Zatím jsme ale měli možnosti si jej prohlédnout pouze zvenku, ale i tak to stojí za to.

Elektrická škodovka budoucnosti NAŽIVO! Tohle je Škoda Vision 7S. – První pohled

4. Řídil jsem Teslu Model X Plaid

Jak asi jezdí auto, které odveze velkou rodinu i s kupou zavazadel, odtáhne těžký vlek a pokud dostane řidič chuť, tak s ním může při akceleračních šarvátkách spráskat třeba jakékoliv Ferrari? Na starém kontinentu to v době natáčení videa nebylo možné zjistit, tak se Martin Pultzner Teslou Model X Plaid projel přímo v zemi, kde vzniká.

Řídil jsem Teslu Model X Plaid, nejrychlejší SUV na trhu – První jízdní dojmy

3. PRAVDA o elektromobilu v zimě

Mýty tvrdí, že v zimě má elektromobil poloviční dojezd. Je to ale pravda? V teplotách okolo deseti stupňů pod nulou jsme prověřili nejen dojezd na dálnici, ale také rychlost nabíjení. A jaká je tedy realita?

PRAVDA o elektromobilu v zimě. Jaký má dojezd a jak se nabíjí?

2. Velký TEST Renaultu Mégane E-Tech

Renault prodal už stovky tisíc elektromobilů a model Zoe byl dlouholetý evropský bestseller. Nový Renault Mégane E-Tech Electric tedy má na co navazovat, takže jsme byli zvědaví, jak se s ním jezdí.

Velký TEST Renaultu Mégane E-Tech. Obrovsky překvapil!

1. Vyzkoušeli jsme luxusní Lucid Air přímo v Los Angeles

Protože Lucid Air v době natáčení videa ještě nebylo možné vyzkoušet nikde v Evropě, musel se Martin Pultzner vydat za „velkou louži“. A osahat si tento klenot přímo na americkém kontinentu, konkrétně v prvním a centrálním showroomu mladé automobilky v kalifornském Los Angeles.

Vyzkoušeli jsme luxusní Lucid Air přímo v Los Angeles

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze