Nejlevnější elektromobil koncernu Volkswagen bude od roku 2025 vyrábět SEAT

Nejlevnější elektromobil koncernu Volkswagen bude od roku 2025 vyrábět SEAT
Fotografie: SEAT
  • Základní elektromobil koncernu Volkswagen bude jako první vyrábět SEAT
  • Jeho cena bude mezi 20 a 25 tisíci eur, ale budou potřeba levnější baterie
  • Pravděpodobně bude ve Španělsku vznikat i Volkswagen ID.1

Nedávno jsme psali o tom, že základní elektromobil koncernu Volkswagen na platformě MEB přijde až v roce 2025, což potvrdil i šéf firmy na výroční tiskové konferenci. Na dnešní výroční konferenci značky SEAT ale zazněl další dílek do skládačky. Tento základní elektromobil bude vyrábět SEAT v Martorellu.

Mělo by jít o městský elektromobil velikosti SEATu Arona, tedy pravděpodobně půjde o crossover, když jej Wayne Griffiths, předseda představenstva společnosti SEAT, přirovnává k Aroně a ne k Ibize. Má být v cenovém rozmezí mezi 20 až 25 tisíci eur, což také potvrzuje informaci, která zazněla na tiskové konferenci Volkswagenu. Se začátkem výroby se čeká na levnější baterie, aby bylo možné elektromobil této velikosti prodávat za uvedenou cenu. Je tedy pravděpodobné, že již dostane nový typ baterií, který byl představen na konferenci Volkswagen Power Day.

Později bylo na dotaz potvrzeno, že půjde o první základní model na platformě MEB. Je ale pravděpodobné, že se ve stejné továrně bude vyrábět i Volkswagen ID.1, takže základní elektrické modely koncernu budou nejspíše vznikat ve Španělsku. Blízko výrobního závodu má být i jedna z avizovaných Gigafactrory Volkswagenu, tedy továren na baterie. Výrobní závod v Martorellu by měl produkovat půl milionu elektromobilů ročně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze