Nejlepší kamarád při cestování elektromobilem po Evropě? Jednoznačně PlugSurfing

6
Nejlepší kamarád při cestování elektromobilem po Evropě? Jednoznačně PlugSurfing
Fotografie: plugsurfing.com
  • Aktuálně je v nabídce PlugSurfingu už 110 tisíc nabíjecích stanic
  • Nabíjet pomocí jeho čipu či aplikace můžete v mnoha státech Evropy
  • Patří sem třeba Polsko, Německo, Francie, Švýcarsko, Rakousko či Itálie

Ještě pár let zpátky byla jízda za hranice jakýmkoliv elektromobilem vyjma Tesly důkaz, že máte srdce dobrodruha. Však na dálnici byl dojezd něco málo přes 100 kilometrů a infrastruktura nedostatečná. Mohlo se i stát, že nabíjecí stanice nebude fungovat, popřípadě nebudete schopni zaplatit, protože nemáte zřízený potřebný čip pro nabíjení. Jenže jakou platební bránu vybrat pro cestování po Evropě?

PlugSurfing čip

Velmi dobré zkušenosti máme se službou PlugSurfing. Díky jedné aplikaci, popřípadě čipu, můžete nabíjet na stanicích v Polsku, Německu, Rakousku, Itálii, ve Francii, Švýcarsku i dalších státech Evropy. Momentálně můžete platební metodou PlugSurfing nabíjet na 110 tisících nabíjecích stanic.

Ať už ve webovém rozhraní nebo v aplikaci si můžete vyfiltrovat, jaký potřebujete konektor k nabíjení, a také to, zda se na dané nabíjecí stanici můžete identifikovat pomocí aplikace, nebo musíte mít čip. Ten si objednáte na webových stránkách. Momentálně je zpoplatněn 9,95 eury, tedy zhruba 250 korunami. Doba doručení je 3 až 5 dní.

Jestli potřebujete občas cestovat se svým elektromobilem do zahraničí, tak právě aplikace nebo čip PlugSurfing by měly být ve vaší povinné výbavě.

Diskuze ke článku
Pavel
Mně to celé s těmi čipy přijde jako jedna velká šaškárna. To je jakobych nemohl natankovat naftu všude, protože nemám tankovací čip od všech čerpaček. Dobíjecí stanice stojí miliony, tak si myslím, že místo tady těch čipů by mohl byt klasický terminál na platební kartu. Fakt se divím, že se alepoň dokázali shodnout na evropském standardu CCS, jina by člověk musel mít nakopené hromady dalších redukcí, kromě hromady čipů.
Franto
A zkouseli jste uz 'chargemap-tecka-com' ? To jsou veci, ze??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze