Na trhu bude další SUV-kabriolet. T-Roc po vzoru Evoque stahuje střechu

Na trhu bude další SUV-kabriolet. T-Roc po vzoru Evoque stahuje střechu
  • Vůz bude uveden na trh na jaře 2020
  • Střecha půjde stáhnout i za jízdy

Není to tak dávno, co bychom nevěřili, že nějaká automobilka stvoří SUV bez střechy. Před pár roky nemyslitelnou věc odstartoval Range Rover s modelem Evoque. Podobnou bláznivinu nyní připravuje i tak usedlá značka, jako je Volkswagen. Nový T-Roc totiž představí i ve variantě Cabriolet, která zažije oficiální premiéru na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem, který se koná ve dnech 12. až 22. září. Na trh pak bude uveden na jaře 2020.

Skládací střecha bude klasicky z tkaniny, čímž bude připomínat staré modely Brouk a Golf. Otevření proběhne za bleskových 9 vteřin a lze ji otevírat i zavírat také za jízdy při rychlosti až 30 km/h. Samozřejmostí je ochrana při převrácení. Po překročení definovaného příčného zrychlení nebo náklonu vozidlo vysune během zlomku sekundy v blízkosti hlavy opěrky. Celé auto je navíc vyztužené, především v oblastech rámu čelního okna.

Uvnitř dostanete nejnovější generaci informačních a zábavních systémů dodávaných na přání. Díky tomu mohou cestující využívat nové funkce a služby. Nový systém disponuje jednotkou pro připojení k internetu včetně integrované karty eSIM. Kabriolet je tak na přání nepřetržitě připojen k internetu, jakmile jej řidič přihlásí do systému Volkswagen. Informace jsou zobrazovány na displeji s úhlopříčkou až 8 palců. Místo klasických budíků můžete dostat také digitální panel přístrojů Active Info s displejem o úhlopříčce 11,7 palce.

Pod kapotou žádné změny nečekejte, i tak ale půjde o zajímavé auto, které je již velmi blízko sériové výrobě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze