Volkswagen neuhlídal další žhavou novinku. Nevypadá vůbec špatně

Volkswagen neuhlídal další žhavou novinku. Nevypadá vůbec špatně
Fotografie: Motor1.com
  • Novinka je sourozencem modelu ID.4
  • Nabídne stejnou techniku ve sportovnějším obalu
  • Časem přijde i silnější verze o výkonu 300 koní

Jak to tak vypadá, Volkswagen má s nedávno představeným ID.4 velké plány. Německá společnost považuje svůj plně elektrický crossover za přímého konkurenta pro Toyotu RAV4 nebo Hondu CR-V, jenže aby uspokojila náročné požadavky svých zákazníků, do budoucna má dorazit jeho ostřeji vypadající verze. A právě tu se podařilo nafotit, přičemž první informace o ní přináší Motor1.

Následující špionážní fotografie vlastně zachycují právě model ID.4, akorát s karoserií crossover kupé. Zatím se spekuluje o konečném názvu vozu, který může znít ID.5, ID.4 Coupe nebo ID.4 GTX. Ať už bude název jakýkoliv, auto se již prohánělo po Nürburgringu. Pokud se pak na vůz podíváte podrobněji, můžete si všimnout přední masky, která až nápadně připomíná Opel Grandland X. Toto podivné řešení může znamenat jen dvě věci. Buď bude sportovněji vypadající ID.4 lehce odlišný i vpředu, nebo si jen automobilka neuvědomila zbytečnost maskování na přídi.

Naopak při pohledu zezadu nejde nevidět spojitost s Teslou Model X. Robustní záď s vyšším profilem pak není úplným znakem dynamičnosti, ale uvidíme, jak bude novinka ve finále vypadat. Co se týče techniky, asi není třeba dodávat, že vůz bude sdílet celou technologickou základnu právě s ID.4 . To znamená, že k dispozici bude elektrická soustava s elektromotorem a výkonem 201 koní a 310 Nm točivého momentu. Až časem pak dorazí silnější verze se dvěma elektromotory a výkonem okolo 300 koní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze