Na Pražských primátorkách bude k vidění celá modelová řada „Q“ od Audi

Na Pražských primátorkách bude k vidění celá modelová řada „Q“ od Audi
  • Jde již o 104. ročník tohoto věhlasného závodu
  • Na startu nebudou chybět ani mezinárodní závodníci
  • K vidění bude i v současnosti nejvýkonnější SUV na trhu, Audi SQ7

Už zítra startují veslařské závody, které budete znát pod názvem Pražské primátorky, kde je již pošesté hlavním partnerem automobilka Audi. Tradiční „Audi stage“ na náplavce Rašínova nábřeží nabídne nejen zábavu pro celou rodinu, ale představí také průřez aktuálním portfoliem oblíbených modelů Audi jako Q2, Q3, Q5 a Q7, které jsou v segmentu prémiových SUV ztělesněním pokroku a vyspělé techniky.

Pražské primátorky loď Audi

„Audi žije sportem a naše dlouhodobé partnerství s veslařskými závody Primátorky je toho jasným důkazem,“ říká Tomáš Velek, vedoucí divize Audi Porsche Česká republika. „Vlajka s logem čtyř kruhů nebude na břehu Vltavy chybět ani v letošním roce, kdy se uskuteční již 104. ročník legendárních veslařských závodů. Rád bych touto cestou pozval na první červnový víkend širokou veřejnost, aby přišla podpořit všechny posádky osmiveslic a skifů, které se přihlásily na letošní Primátorky. Odměnou jim bude nejen strhující podívaná na urputné sportovní souboje, ale také bohatý doprovodný program, který na ně jako obvykle čeká v zázemí značky Audi. Naše letošní expozice bude věnována modelům Q, jejichž vyspělá technika umožňuje jízdu ‚Ve znamení pokroku a technologií.‘, jak zní slogan naší kampaně v segmentu SUV.“

Primátorky mají zvuk, a to i za našimi hranicemi, takže se diváci mohou těšit také na závodníky ze zahraničí. První závody odstartují již v pátek a v sobotu jsou na programu rozjížďky jako kvalifikace pro nedělní finální jízdy. Mezi nejatraktivnější a nejoblíbenější závody patří Univerzitní osmy, Ženské osmy a samozřejmě Primátorské osmiveslice, tedy hlavní závod osmiveslic mužů. Posádky lodí čeká náročná dvoukilometrová trať, jejíž start leží u Veslařského ostrova. V pověstné zatáčce pod vyšehradskou skálou, v necelé polovině závodu, se pak často rozhoduje o konečném výsledku, protože po jejím zvládnutí následuje sprint do cíle směrem k Jiráskovu mostu.

Nebude chybět ani zajímavý doprovodný program přímo na náplavce Rašínova náměstí. Jelikož letos bude Audi ukazovat modelovou paletu „Q“, mezi exponáty bude stát jak Audi Q2 a Q3, tak i druhá generace modelu Q6 a také Audi SQ7, tedy nejvýkonnější dieselové SUV na českém trhu.

Více informací o 104. ročníku Pražských primátorek najdete na oficiálních stánkách závodu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze