Myslet už bude i přístrojová deska Volkswagenu

Myslet už bude i přístrojová deska Volkswagenu
  • Partnerem je opět firma NVIDIA
  • Přístrojová deska minimalizuje nabídku tlačítek a bude komunikovat s řidičem

Zpráva jak přes kopírák, umělá inteligence ve voze a samozřejmě... společnost NVIDIA. Počítačová společnost už pracuje s velkou škálou automobilových výrobců v čele s Teslou nebo Audi, které se naučilo během tří dnů samo řídit. Johann Jungwirth, vedoucí digitalizace v koncernu ve Volkswagenu, oznámil na veletrhu CES 2017, že společnost NVIDIA byla vybrána jako strategický partner pro nové vývojové středisko Volkswagen Group Future Center California v Silicon Valley. Jungwirth k partnerství řekl: „Volkswagen integruje technologie společnosti NVIDIA, například počítačovou platformu DRIVE AI Car Computing Platform, NVIDIA Driveworks Software a NVIDIA DGX-1 AI Super Computer, aby vyvinul přístrojovou desku založenou na umělé inteligenci, která bude nabízet uživatelsky nejpřívětivější prostředí na světě.“

Ve jmenovaném vývojovém středisku pracuje Volkswagen společně se společností NVIDIA na uživatelském rozhraní pro nové zážitky z jízdy a plánuje uvedení přístrojové desky s umělou inteligencí na trh v nadcházejících letech. Přístrojová deska s umělou inteligencí bude pokračovat v trendu minimalizace počtu hardwarových ovládacích prvků a interakcí s uživatelem. Jejím základem je inteligentní digitální asistent, který se sám učí, předvídá potřeby uživatele a nabízí nové zážitky z používání vozidla, při němž jsou přání uživatele rozpoznávána bez dotazů, a to na základě situace, kontextu, místa a doplňkových inteligentních dat.

Vypadá to tedy, že do několika let každý z nás dostane do auta kamaráda, který nám bude pomáhat jak s řízením, tak s posloucháním hudby nebo pracovními záležitostmi. Velmi podobný projekt uvedla také firma Valeo, jejíž kokpit vás ale navíc dokáže ochladit mlhou nebo naladit různými vůněmi.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze