My máme BMW i3, ale v Lucembursku šli ještě dál

My máme BMW i3, ale v Lucembursku šli ještě dál
  • Strážníci dostali dvě Tesly Model S
  • Zatím není jasné, kterou variantu si páni policisté vybrali
  • Stát chce pořídit elektromobily i pro další státní zaměstnance

Policie v Lucembursku se rozhodla, že je čas si udělat radost. Proto si včera pořídila rovnou dvě Tesly Model S, které bude používat jako hlídková vozidla. Zpráva o lucemburských hlídkových vozech přišla z lokální televize RTL. Lucembursko ale není ani zdaleka jediné, které se rozhodlo pro elektrifikaci svého vozového parku. I u nás jste jistě viděli policejní BMW i3 a taková policie v Los Angeles si jich pořídila dokonce 160.

Tesla Model S (lucemburská policie)

Je pravda, že Lucembursko je ideální zemí pro elektromobily, protože se řidič nemusí bát malého dojezdu. Pokud celou zemi projedete, tak zjistíte, že na délku má maximálně 82 kilometrů a na šířku maximálně 57 kilometrů. Dojezd by tedy měl bez problémů stačit. Problémy by neměly začít ani při pronásledování zločinců – pokud si totiž páni strážníci vybrali variantu P100D, tak jsou na stovce pod 2,5 vteřiny. Maximálně by mohli jet i 250 km/h, což ale v ministátečku pravděpodobně ani jednou nezkusí. I když předpokládáme, že si vybrali nejsilnější variantu, nejde o ověřenou informaci.

Vláda v Lucembursku však nechce zůstat jen u policejní složky a chystá se přidat elektromobily i do flotily služebních aut pro administrativu. Tam ale o dálniční křižníky pravděpodobně nepůjde a „kravaťáci“ se budou muset spokojit s vozy typu Nissan Leaf.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze