Mustang Mach-E se nejspíše dočká silného konkurenta. Tradice budou opět zbořeny

Mustang Mach-E se nejspíše dočká silného konkurenta. Tradice budou opět zbořeny
Fotografie: Motor1.com
  • Konkurence má přijít od automobilky GM
  • Mluví se o sportovním a plně elektrickém SUV, které by vyjelo na základech současné osmé generace modelu Corvette

Fanoušci sportovních amerických kupé se nejspíše budou divit tomu, s čím přišlo vedení automobilky GM. To si totiž hraje s myšlenkou sportovního a plně elektrického SUV, které by vyjelo na základech současné osmé generace modelu Corvette. Pokud by GM skutečně tento nápad dotáhlo až do konce, do pár let by se začal prodávat plnohodnotný konkurent pro aktuálně nabízený Ford Mustang Mach-E, jak píše motor1.com.

Aktuální trendy ve světě automobilů tomuto nápadu přímo nahrávají. Zákazníci totiž ve velké míře milují vozidla kategorie SUV a taktéž elektromobily si začínají získávat pozornost nejen u jejich příznivců. Stačí pak myšlenka v podobě sportovního čistě elektrického SUV, které ponese název Corvette, a rázem zde máte možný prodejní trhák. Zarytí fanoušci spalovacích motorů ale zcela jistě teď lapají po dechu. GM by totiž v případě spuštění produkce tohoto vozu do jisté míry znehodnotilo roky prověřené označení kultovního sportovního amerického modelu.

Je tak otázkou, zda převáží kupní síla, nebo zdravý rozum. Už při představení Fordu Mustang Mach-E se totiž spustila vášnivá debata, která rozdělila nejen Američany na dva tábory. Jedni elektrický Mustang milují, druzí o něm nechtějí ani slyšet.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze