GM a Ford brzdí plány na elektromobilitu u nákladních aut

GM a Ford brzdí plány na elektromobilitu u nákladních aut
Fotografie: Ford
  • Důvodem je zpomalující růst prodejů elektromobilů
  • Zisk obou společností aktuálně v USA táhnou benzínová auta

Americké automobilky General Motors (GM) a Ford čelí výzvě zpomalujícího se růstu trhu s elektromobily, což má vliv na jejich strategie a plány na budoucnost. Zatímco elektrifikace automobilového průmyslu zůstává důležitým cílem, obě společnosti se podle reuters.com soustředí na prodej nákladních vozidel poháněných benzinem, která tvoří většinu jejich zisku. Tato strategie je podpořena faktory, jako je zpomalující se globální poptávka po elektrických vozidlech, rostoucí konkurence ze strany čínských výrobců automobilů a vysoké výrobní náklady spojené s elektrifikací vozového parku.

GM a Ford, které mají oznámit výsledky za první čtvrtletí, se zaměřují na zvýšení zisku prostřednictvím prodeje vysoce ziskových vozidel, jako jsou nákladní automobily Chevrolet a pickupy + SUV GMC. Tyto typy vozidel poskytují stabilní zdroj příjmů pro automobilky, zejména v prostředí, kde růst trhu s elektromobily zpomaluje. Podle analýzy Barclays se GM může spolehnout na silné prodeje svých nákladních vozidel a SUV, což by mohlo přinést růst zisku. Tato strategie je podpořena vysokým podílem nákladních vozidel poháněných benzinem v severoamerickém prodejním mixu společnosti GM.

Ford se také spoléhá na své podnikání s nákladními vozidly a Ford Pro představující důležitý zdroj zisku. Automobilka potvrdila svou předpověď zisku pro letošní rok, což naznačuje, že se zaměří na zisková podnikání, dokud nebudou investice do elektrických vozidel schopny generovat odpovídající návratnost.

Zatímco obě automobilky zůstávají angažované v elektrifikaci svých vozových parků, nedávné události ukazují na posun v prioritách. Zpomalení růstu trhu s elektromobily a výzvy spojené s jejich výrobou a distribucí nutí GM a Ford hledat alternativní zdroje růstu a stabilní zisky v jiných segmentech trhu. Tento přístup je zatím kladně přijímán investory a analytiky, kteří oceňují pragmatičtější a diverzifikovaný přístup k růstu a ziskovosti v době proměnlivého trhu s elektromobily.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze