MG postaví továrnu v Mexiku. Kvůli USA?

MG postaví továrnu v Mexiku. Kvůli USA?
Fotografie: SAIC Motor
  • V Mexiku vznikne také výzkumné a vývojové centrum
  • O vývozu do USA se MG nezmínilo

Agentura Reuters informovala o tom, že MG plánuje postavit v Mexiku výrobní závod plus výzkumné a vývojové centrum. Původně britská značka MG založená ve dvacátých letech minulého století, která patří od roku 2007 čínské společnosti SAIC Motor ovládané režimem, se tak připojuje k dalším firmám, jež plánují výstavbu závodů v Mexiku. Mezi ně patří nejen BYD, ale také Tesla, jež kvůli nejistotě spojeným s americkými volbami však výstavbu pozastavila. „Zavedeme 100% clo na každé auto, které překročí hranici, a pokud budu zvolen, nebudete je moci prodávat,“ nechal se před několika týdny slyšet Trump a prohlášení zopakoval i během projevu na republikánském národním sjezdu.

Firma, u níž se spekuluje také o výstavbě továrny v ČR, však zatím neuvedla, kolik hodlá v Mexiku investovat, stejně jako není znám časový plán výstavby. MG pouze uvedlo, že cílem závodu bude učinit z Mexika místo pro růst a expanzi SAIC Group a MG Motor v Latinské Americe a Karibiku.

O Spojených státech, kam by se expanze z Mexika nabízela, nepadla ani zmínka, MG pouze dodalo, že sesterská značka IM, která vyrábí luxusní elektromobily, rovněž plánuje vstoupit na mexický trh. V dubnu přitom mexická federální vláda pod tlakem Spojených států oznámila, že již nebude nabízet čínským automobilkám pobídky k investicím.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze