Mercedes ukázal interiér EQS SUV. Chystá se změnit definici luxusu

Mercedes ukázal interiér EQS SUV. Chystá se změnit definici luxusu
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Zatím největší elektromobil na nové platformě EVA2 se představí už letos na jaře
  • Nabídne zatím nejprostornější interiér a volitelně také sedmimístný salón

Mercedes-Benz k sérii desítek fotografií ukazujících dosud důkladně zamaskovaný prototyp EQS SUV při testování nenápadně přidal kvalitní studiové obrázky odhalující zjevně definitivní podobu interiéru. Ten nepřinesl žádné velké překvapení, podle očekávání se takřka shoduje s již známým liftbackem EQS. Určuje ji tedy výběr kvalitních a pečlivě ošetřených materiálů sestavených do velmi estetické podoby. A také volitelná rekordní obrazovka Hyperscreen vytvářející futuristickou atmosféru, včetně jakoby vzduchem plující středové konzole. Na výběr bude ze sedmi barevných kombinací a široké nabídky příplatkových prvků, včetně těch nejluxusnějších.

Styl i řada použitých prvků se shodují s výchozím modelem EQS, interiér by ale měl být prostornější a vzdušnější

Bude tak možné získat nejen třetí řadu sedadel, která má být ještě pohodlnější než v modelu GLE, ale i elektricky ovládaná sedadla v té druhé, vybavená na přání obrazovkami a ovládáním zábavního systému s dalším dotykovým displejem v loketní opěrce. Celý interiér lze prozvučit audiosystémem Dolby Atmos a osvěžit filtrací Energizing Air Control Plus s gigantickým HEPA filtrem. O vzhledu exteriéru zatím víme jen tolik, kolik prozradily základní tvary pod maskovacími vrstvami. Předpokládá se ale, že leccos naznačil loňský, silně přezdobený koncept Mercedes-Maybach EQS SUV. Přesněji řečeno, když si odmyslíme cingrlátka, typická pro Maybach, měli bychom mít představu už poměrně přesnou.

Další podrobnosti se dozvíme 19. dubna při oficiální světové premiéře, v současné době probíhá intenzivní klimatické testování ve Švédsku. Velké elektrické SUV se každopádně bude, stejně jako spalovací velká SUV s třícípou hvězdou, vyrábět v USA, konkrétně v alabamské Tuscaloose. Tam bude dodávat mj. nová baterkárna čerstvě otevřená v nedalekém Bibb County.

Interiér je doslova posetý displeji, které nahrazují téměř veškeré kontrolní i ovládací prvky ve vozidle
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze