Mercedes svoje první rychlodobíjecí stanice otevře letos na podzim

Mercedes svoje první rychlodobíjecí stanice otevře letos na podzim
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Jako první se otevřou stanice v Atlantě (USA), Čcheng-tu (Čína) a Mannheimu (Německo)
  • Otevřeny budou i pro elektromobily jiných značek
  • Cílem Mercedesu je do konce desetiletí otevřít přes 2 000 nabíjecích center s více než 10 000 nabíjecími body

O tom, že Mercedes plánuje budování vlastní globální sítě nabíječek, jsme vás informovali už začátkem roku. Nyní německá automobilka se sídlem ve Stuttgartu upřesnila své plány. Prostřednictvím tiskové zprávy jsme se dozvěděli, že otevření prvních nabíjecích stanic v Atlantě (USA), Čcheng-tu (Čína) a Mannheimu (Německo) proběhne ve čtvrtém čtvrtletí roku letošního roku.


Mercedes bude dle dřívějších informací upřednostňovat obnovitelné zdroje energie. Počítá i se snadnou autorizací Mercedes me Charge, takže řidiči Mercedesů už se nebudou muset po zapojení nabíjecího konektoru ručně autorizovat. Odmítnuti ale nebudou ani řidiči jiných značek, i když o zmíněnou klíčovou výhodu přijdou. Řidiči vozů Mercedes nicméně dostanou hned několik výhod, jako je přednostní přístup s rezervací skrz palubní systém.

Nabíjecí stanice budou dostatečně prostorné, aby umožnily pohodlný pohyb kolem auta, pokud možno, tak i zastřešené, hlídané bezpečnostními kamerami a případě možnosti umístěné poblíž toalet, restaurací či kiosků. Na každé stanici bude od 4 do 12 stojanů HPC o výkonu až 350 kW, na exponovaných místech se počítá až s 30 stojany. Na vybraných místech budou osazeny i inteligentní světelné sloupy sloužící nejen jako osvětlení, ale také jako funkční LED prvky, které poskytují informace o dostupnosti nabíjecího místa a stavu nabíjení vozidla.

Důraz bude samozřejmě kladen na design a stylové prostředí, stejně jako na bezproblémové používání

Do konce roku 2024 chce Mercedes-Benz rozšířit svou globální nabíjecí síť na více než 2 000 vysoce výkonných nabíjecích míst. Dlouhodobým cílem je vytvořit do konce desetiletí více než 2 000 nabíjecích center s více než 10 000 nabíjecími body. Používání vlastních nabíječek se přitom stane organickou součástí ekosystému Mercedes. Navigace Mercedes-Benz Electric Intelligence nejenže spočítá a optimalizuje trasu včetně spotřeby a nabíjecích zastávek, ale rovnou samočinně rezervuje nabíjecí místo v určený čas tak, aby majitel Mercedesu nemusel čekat.

Pevně věříme, že elektrická mobilita je klíčem k udržitelné budoucnosti bez emisí. Naším cílem je vytvořit infrastrukturu, která elektromobilům nabídne spolehlivé a snadné možnosti nabíjení. Tímto způsobem aktivně podporujeme transformaci na elektromobilitu. Sítí vysokovýkonného nabíjení Mercedes-Benz rozšiřujeme celosvětové možnosti nabíjení a stanovujeme nové standardy v oblasti nabíjení elektromobilů. Chceme naše zákazníky povzbudit k přechodu na vozidla s nulovými emisemi, a pozitivně tak přispět k ochraně životního prostředí,“ uvedl Franz Reiner, generální ředitel Mercedes-Benz Mobility AG

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze