Mercedes vybuduje přes 100 nabíječek u kaváren Starbucks

Mercedes vybuduje přes 100 nabíječek u kaváren Starbucks
Fotografie: Starbucks
  • Mercedes u kaváren Starbucks nasadí 400kW stanice Alpitronic Hypercharger 400 s kabely NACS
  • V první fázi projektu dojde k pokrytí dálnice Interstate 5, jež je důležitým cestovním koridorem na západním pobřeží od Kanady po Mexiko

V rámci ekologického slibu společnosti Starbucks firma se sídlem v Seattlu v tiskové zprávě oznámila, že ve spolupráci s Mercedesem na trase dlouhé 1 400 mil (cca 2 250 km) podél Interstate 5 z Washingtonu do Kalifornie nainstaluje výkonné nabíječky o výkonu 400 kW pro elektromobily u více než 100 kaváren Starbucks.


V první fázi programu budou u prodejen Starbucks podél dálnice Interstate 5, která je důležitým cestovním koridorem na západním pobřeží od Kanady po Mexiko, instalovány výkonné nabíječky, jež se mají časem dostat i do dalších lokalit, včetně východního pobřeží. „Ve společnosti Starbucks se již dlouhou dobu snažíme přinášet projekty obnovitelných a čistých zdrojů energie, abychom propojili komunity, kterým chybí infrastruktura,“ uvedl Michael Kobori, ředitel pro udržitelnost společnosti Starbucks. „Partnerství se společností Mercedes je dalším krokem v rozšiřování naší sítě nabíjecích stanic pro elektromobily, aby naši zákazníci mohli doplnit energii pro další cestu udržitelným způsobem a zároveň si užívat kávu Starbucks,“ dodal.

Provozovny Starbucks na trase Interstate 5, jejíž výstavba byla dokončena v roce 1964, budou konkrétně vybaveny nabíječkami Alpitronic Hypercharger 400 s kabely NACS. „Spolupráce dvou předních značek, jako je Mercedes-Benz a Starbucks, pozvedne úroveň nabíjení pro všechny řidiče elektromobilů,“ řekl Andrew Cornelia, prezident a generální ředitel společnosti Mercedes-Benz High-Power Charging. „Představujeme si budoucnost, kdy bude nabíjení vašeho vozidla stejně snadné jako vychutnávání oblíbené kávy ve Starbucks,“ dodal.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze