Porsche v Německu otevřelo první luxusní Charging Lounge. Podívejte se, jak vypadá

Porsche v Německu otevřelo první luxusní Charging Lounge. Podívejte se, jak vypadá
Fotografie: Porsche
  • Nabízí šest 300kW stejnosměrných rychlonabíjecích stojanů a čtyři 22kW střídavé nabíjecí body
  • Leží u města Bingen nad Rýnem 27 kilometrů západně od Mohuče
  • Salónek je vybaven sociálním zařízením, nabízí velký výběr nealkoholických nápojů + občerstvení a umožňuje si také zacvičit před chytrým zrcadlem

Jak Porsche informuje, plánuje zřídit vlastní rychlodobíjecí stanice na nejdůležitějších evropských trasách. První Porsche Charging Lounge se jako pilotní místo otevřelo včera u města Bingen nad Rýnem a podobá se konceptu Audi charging hub, který jsme pro vás navštívili. První Porsche Charging Lounge je pouhé dvě minuty od dálniční křižovatky A60/A61 a nabízí šest 300kW stejnosměrných rychlonabíjecích stojanů a čtyři 22kW střídavé nabíjecí body. Další Porsche Charging Lounge jsou přitom v současné době už plánovány v Německu, Rakousku a Švýcarsku.


Porsche Charging Lounge budou situované v blízkosti frekventovaných tras se značným provozem a otevřené 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. K dispozici jsou stojany Alpitronic, které v současné době poskytují maximální výkon 300 kW, ale je možné je modernizovat pro ještě rychlejší nabíjení. Počátkem příštího roku by mělo být možné dosáhnout výkonu 400 kW na jedno nabíjecí místo a Porsche dodává, že využívají energii z certifikovaných obnovitelných zdrojů.

Vyzkoušel jsem první Audi charging hub v Německu

Porsche si vytyčilo ambiciózní cestu k elektrifikaci. Do roku 2030 chceme, aby více než 80 % námi dodávaných vozů bylo plně elektrických. Tento ambiciózní cíl vyžaduje vysoce výkonnou a hustou síť rychlonabíjecích stanic,“ říká Oliver Blume, předseda představenstva společnosti Porsche AG. „Exkluzivní dobíjecí stanice Porsche k tomu významně přispívají. Jsou bezbariérovým, udržitelným a nejmodernějším doplňkem sítě Ionity,“ dodává.

Jedinečný design

Pilotní Charging Lounge v Bingenu, jenž leží 27 kilometrů západně od Mohuče, je ukázkou toho, jak by tento koncept měl vypadat v budoucnu. Štíhlá střecha, která jako by se vznášela, spojuje nabíjecí místa s budovou, zatímco hala je prosklená od podlahy až ke stropu pro plynulý přechod mezi interiérem a exteriérem.

První nabíjecí salónek Porsche na světě je vytápěn a klimatizován tepelným čerpadlem bez využití fosilních paliv a část potřebné elektrické energie zajišťuje fotovoltaický systém solárních článků na střeše. Minimalizaci spotřeby energie pak obstarává technologie digitálního řízení budovy například automatickým ztlumením osvětlení, když v místnosti nejsou žádní hosté.

V salónku je samozřejmě sociální zařízení a velký výběr nealkoholických nápojů + občerstvení. Platit lze debetními a kreditními kartami i prostřednictvím služeb Apple Pay a Google Pay. Hosté také mohou využít připojení Wi-Fi. Na místě si lze také lehce zacvičit před chytrým zrcadlem, aby byl řidič v kondici na nadcházející cestu.

Všechny Porsche Charging Lounge budou integrovány do služby Porsche Charging Service a zobrazí se v navigačním systému vozů. Se službou Porsche Charging Service činí cena nabíjení 33 centů za kilowatthodinu, což stejně jako u ostatních rychlodobíjecích stanic v síti Porsche. Pro přístup k nabíjecím stanicím a do odpočinkové zóny je přitom vyžadováno Porsche ID spojené s vozem. Pokud je v Porsche ID uložena registrační značka vašeho vozu, při vjezdu do areálu se vám automaticky otevře závora. Registrační značku vozu přitom lze snadno uložit do aplikace MyPorsche. Alternativně může zákazník použít kartu Porsche Charging Card nebo QR kód z aplikace MyPorsche pro přístup na místo i do salónku.

S Porsche Charging Lounge vytváříme další důležitý kontaktní bod na cestě k zákazníkovi a ukazujeme, jak pohodlné může být nabíjení pro zákazníky značky Porsche,“ říká Alexander Pollich, předseda představenstva společnosti Porsche Deutschland GmbH, a dodává: „Těšíme se na první ohlasy zákazníků a na jejich zkušenosti s tímto novým formátem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze