Mercedes spustil výrobu baterií pro EQS, premiéra elektrického sedanu bude v dubnu

Mercedes spustil výrobu baterií pro EQS, premiéra elektrického sedanu bude v dubnu
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Baterie pro Mercedes EQS se již vyrábí, budou mít kapacitu 108 kWh
  • Samotné auto se má začít vyrábět ve druhé polovině letošního roku
  • Premiéra ale proběhne už za necelé tři týdny, konkrétně 15. dubna

Premiéra očekávaného revolučního elektromobilu od Mercedesu se blíží. Půjde o luxusní sedan EQS, který bude prvním elektromobilem Mercedesu na nové elektrické platformě EVA. Podle insideevs.com už automobilka spustila výrobu baterií pro tento vůz, jehož premiéra má proběhnout 15. dubna.

Společnost Mercedes-Benz oficiálně zahájila výrobu bateriových systémů pro připravovaný plně elektrický model EQS ve svém závodě ve Stuttgartu-Hedelfingenu,“ píše insideevs.com. Jak tato výroba probíhá, se můžete podívat ve videu výše.

Web dále uvádí, že: „Model EQS je postaven na nové platformě EVA a může být vybaven sadou baterií, která se skládá až z 12 modulů (každý má přibližně 9 kWh), takže celková kapacita bude až 108 kWh. K dispozici ale budou také menší konfigurace baterií.“ V kombinaci se slibovanou efektivitou tedy můžeme čekat opravdu zajímavý dojezd.

Samotný Mercedes EQS má být vyráběn v továrně v německém Sindelfingenu od druhé poloviny letošního roku a jeho premiéra má proběhnout již 15. dubna, tedy za necelé tři týdny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze