Mercedes pomalu začíná odhalovat model EQS, přelomový elektromobil značky

Mercedes pomalu začíná odhalovat model EQS, přelomový elektromobil značky
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Mercedes ukázal první snímek elektromobilu EQS bez maskovací fólie
  • Siluetou připomíná spíše liftback, ale Mercedes píše, že jde o luxusní sedan
  • Půjde o první vůz na nové platformě EVA, určené výhradně pro elektromobily

Mercedes připravuje hned několik modelů na nové elektrické platformě EVA, která je určená pro velké elektromobily. Automobilka avizuje, že se bude vyznačovat vysokou efektivitou, výbornými dynamickými parametry, lze očekávat velmi rychlé nabíjení a víme například i to, že bude mít zatáčecí i zadní kola, což pomůže zejména u velkých aut k lepší obratnosti v zatáčkách nebo ve městských uličkách. A prvním vozem na této platformě bude právě nová elektrická vlajková loď Mercedesu, model EQS.


Dosud automobilka ukazovala pouze fotky maskovaného auta z testů, ale teď na Twitteru zveřejnila první ochutnávku designu bez maskovací fólie. A to znamená že představení už se blíží, byť automobilka zatím datum prozradit nechce. Jak je u těchto teaserů zvykem, je vidět zatím jen silueta a trochu tvar světel. Nicméně je dobře vidět, že nepůjde o klasický sedan jako u třídy S, ke které bude EQS elektrickým ekvivalentem, ale karoserie je tvarovaná sportovněji, tedy více připomíná spíše CLS, což je spíše „čtyřdveřové coupé.“

I když bychom podle siluety tipovali, že půjde spíše o liftback, Mercedes ve tweetu označuje EQS jako sedan s designem luku. Takže pravděpodobně půjde o sedan, ale s jistotou to budeme vědět až po představení. Postupné odhalování, které teď jistě bude následovat, a následné představení samozřejmě budeme sledovat a přinášet vám aktuální informace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze