Mercedes otevřel svou první nabíjecí stanici v Evropě. Stojí za prohlédnutí

2
Mercedes otevřel svou první nabíjecí stanici v Evropě. Stojí za prohlédnutí
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Nabíjecí huby Mercedes budou dostupné řidičům všech značek, se službou Mercedes me Charge se však budou pojit různé výhody
  • V Evropě bude pro Mercedes při budování sítě nabíjecích stanic partnerem společnost E.ON

O tom, že Mercedes plánuje otevřít vlastní rychlodobíjecí stanice letos na podzim, jsme vás již informovali. A jak nyní automobilka se sídlem ve Stuttgartu oznámila v tiskové zprávě, ten okamžik právě nastal, když se otevřel nabíjecí hub v Mannheimu. Nové nabíjecí centrum Mercedes-Benz v regionu Rýn-Mohan-Neckar se přitom nachází na jednom z nejdůležitějších německých dopravních koridorů a je součástí globálního závazku společnosti rozšiřovat nabíjecí infrastrukturu.

Nabíjecí stanice Mercedes-Benz

V Mannheimu tak mohou nyní řidiči elektromobilů nabíjet své vozy a dodávky na šesti nabíjecích místech, z nichž každé má výkon 300 kW. Každá nabíječka má pouze jeden port, aby bylo zajištěno, že se k nabíjenému vozidlu dostane maximum energie. Díky inteligentnímu řízení nabíjení může být každé vozidlo nabíjeno maximální dostupnou energií. Díky tomu se tak podle Mercedesu již některé modely elektromobilů dokáží nabít z 10 na 80 % za méně než 20 minut. Při vývoji a provozu sítě Mercedes-Benz Charging Network v Evropě se pak má Mercedes-Benz v budoucnu spoléhat na partnera v podobě společnosti E.ON.

Otevření prvního hubu Mercedes-Benz Charging v Německu je důležitým krokem na naší cestě k bezemisnímu provozu. Rozšířením rychlonabíjecí infrastruktury usnadňujeme našim zákazníkům přechod na elektromobilitu a zároveň nastavujeme nové standardy v oblasti nabíjení elektromobilů,“ uvedl při slavnostním otevření Franz Reiner, generální ředitel Mercedes-Benz Mobility AG.

Nabíjecí stanice Mercedes-Benz

Slavnostního otevření stanice se zúčastnil i německý spolkový ministr digitálních záležitostí a dopravy Volker Wissing, jenž uvedl: „Nabíjení musí být stejně snadné jako tankování. Jen tak můžeme zvýšit ochotu přejít na elektromobily šetrné ke klimatu. Je společným cílem politiky a byznysu, aby se elektromobilita stala pro občany atraktivní. Potřebujeme angažovaný automobilový průmysl, který bude stát při nás a kromě dodávek elektromobilů přispěje také k perspektivnímu rozšiřování nabíjecí infrastruktury. Letošního cíle 100 000 veřejných dobíjecích míst jsme již úspěšně dosáhli. To je pro nás pobídkou, abychom i nadále tvrdě pracovali na odstraňování nedostatků. Nabíjecí centrum Mercedes-Benz v Mannheimu je důležitým krokem k zahušťování nabíjecí infrastruktury. Zvláště mě těší, že je otevřen všem uživatelům.

Mercedes má velké plány

Do konce roku 2024 chce Mercedes-Benz rozšířit svou globální nabíjecí síť na více než 2 000 vysoce výkonných nabíjecích míst. Dlouhodobým cílem je vytvořit do konce desetiletí více než 2 000 nabíjecích center s více než 10 000 nabíjecími body. Stanice jsou přitom dostupné řidičům všech značek, ale majitelé vozů Mercedes budou samozřejmě moci počítat s výhodami, jako je bezplatné nabíjení prostřednictvím nabíjecí služby Mercedes me Charge na všech nových nabíjecích hubech Mercedes-Benz během prvních měsíců.

Pevně věříme, že elektrická mobilita je klíčem k udržitelné budoucnosti bez emisí. Naším cílem je vytvořit infrastrukturu, která elektromobilům nabídne spolehlivé a snadné možnosti nabíjení. Tímto způsobem aktivně podporujeme transformaci na elektromobilitu. Sítí vysokovýkonného nabíjení Mercedes-Benz rozšiřujeme celosvětové možnosti nabíjení a stanovujeme nové standardy v oblasti nabíjení elektromobilů. Chceme naše zákazníky povzbudit k přechodu na vozidla s nulovými emisemi, a pozitivně tak přispět k ochraně životního prostředí,“ dodal Franz Reiner.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Naposledy upraveno: 30. 11. 2023 08:19
6 nabijecek na jednom miste? Neni to zbytecne mnoho?
V pondeli jsem nabijel u Bayreuthu na Tesla SC4 a tech stojanu je tam 20… Zvlastni, ze otevreni tohoto hubu se spolkovy ministr nezucastnil…?
Josef L
Josef L
Alespoň nabíječky se střechou. Současní provozovatelé nabíječek se rozhodli, že se budou mstít majitelům elektromobilů a žádné střechy nestaví, ať si pěkně majitel užije lijáků a strká konektor za plného deště do auta.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze