Mercedes-AMG GT73e se již testuje v běžném provozu. Tesla bude mít problém

2
Mercedes-AMG GT73e se již testuje v běžném provozu. Tesla bude mít problém
Fotografie: Motor1.com
  • Novinka nabídne přes 800 koní výkonu
  • Za konkurenci považuje i Teslu Model S Plaid
  • Premiéra vozu se odehraje ještě letos

Souboj mezi automobilkami je neúprosný a jak to tak vypadá, brutálně rychlým vozům od Tesly chce nově konkurovat delší dobu vyvíjený Mercedes-AMG GT73e. Ten se má stát vrcholem nabídky modelové řady AMG-GT a podle motor1.com to vypadá, že nabídne výkon přes 800 koní a brutální zrychlení. Jedná se o hybrid a vůz postrádal takřka jakoukoliv větší kamufláž. Díky tomu si lze všimnout, že drobnou změnou prošla přední maska.

Ta nabízí agresivnější styl a prakticky kromě dodatečných plaket na karoserii nikdo nejspíše nepozná, že před ním stojí nejvýkonnější Mercedes současnosti. Pod kapotou vozu se totiž ukrývá čtyřlitrový benzinový osmiválec se dvěma turby, jenž nabídne prozatím oficiálně nepotvrzený výkon 805 koní. Aktuálně nejvýkonnější verzí přitom byla varianta AMG GT 63 S, která má o 175 koní méně. Vrcholná hybridní varianta nabídne zrychlení 0 na 100 km/h pod tři sekundy a standardem bude pohon všech kol. Co se týče představení vozu, jeho premiéra by se měla odehrát letos v létě.

Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
To myslíte vážně jako konkurenci elektromobilu? Vypadá to spíš, že si tady děláte legraci.
"Pod kapotou vozu se totiž ukrývá čtyřlitrový benzinový osmiválec se dvěma turby, jenž nabídne prozatím oficiálně nepotvrzený výkon 805 koní. "
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Z textu vyplývá že jde o konkurenci ve sprintu a výkonu... Ne že je to konkurenční auto na baterky ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze