MBUX Hyperscreen od Mercedesu je šperkem interiéru, který se učí z chování posádky

MBUX Hyperscreen od Mercedesu je šperkem interiéru, který se učí z chování posádky
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Celková šířka obrazovky činí neuvěřitelných 141 cm
  • OLED panely kryje ochranné sklo Gorilla Glass
  • O haptickou odezvu se stará 12 vibračních motůrků

MBUX Hyperscreen společnosti Mercedes-Benz představuje velký skleněný panel, jakožto hlavní šperk interiéru vozu, v němž se snoubí digitální i analogové prvky. Jeho primárním cílem má být propojení celé posádky, které zprostředkovává zábavu i informace a zároveň uživateli přináší zcela nový zážitek z používání jednotlivých systémů.

MBUX Hyperscreen spoléhá na kvalitní OLED displeje s přesným barevným podáním a skvělou viditelností. Řidič tak může například poslat na stranu spolujezdce video, které lze přehrávat jak v audio soustavě vozu, tak v bezdrátových sluchátkách. Propracovaný systém využívající umělou inteligenci, která se učí z chování posádky, pak dokáže propojit nejrůznější funkce.

MBUX Hyperscreen

Zajímavý je také princip tzv. „nulové vrstvy“, který je zcela nový a má vylepšovat interakci mezi posádkou a vozem. Mercedes se v tomto ohledu údajně snažil přijít s řešením, které je nejen inovativní, ale také inteligentní a hlavně přínosné pro zákazníky. Jednotlivé obrazovky o celkové šíři 142 cm byly navrhovány s ohledem na co nejlepší uživatelský zážitek a funkčnost. Z praktického hlediska potěší přítomnost ochranného skla Corning Gorilla Glass, které pokrývá celkem 2 432 centimetrů čtverečních plochy, nebo hned 12 vibračních motůrků zajišťujících co nejlepší haptickou odezvu. Jako první se tento systém objeví v plně elektrickém Mercedesu EQS.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze