Marek Eben pokračuje s plug-in hybridem, ale přesedl do Citroënu C5 X

Marek Eben pokračuje s plug-in hybridem, ale přesedl do Citroënu C5 X
Fotografie: GLANC
  • Marek Eben přesedl z Citroënu C5 Aircross do modelu C5 X
  • U plug-in hybridního pohonu však zůstal

Marek Eben je dlouholetým ambasadorem značky Citroën a v roce 2021 elektrifikoval, když poprvé usedl do plug-in hybridu Citroënu C5 Aircross Hybrid 225. Nedávno převzal k užívání nový vůz, kterým je model C5 X Hybrid 225. Je to v pořadí již 13. Citroën v řadě, který řídí. Užívat si bude ekologičtější verzi motoru hybrid 225 ë-EAT8, která kombinuje přednosti 100% elektrického pohonu výhodného zejména při každodenních cestách po městě s všestranností a nezávislostí, kterou na delších trasách poskytuje spalovací motor. A právě u tohoto vozu děláme i test reálné spotřeby a nákladů.

Nový vůz C5 X plug-in hybrid kombinuje relativně výkonný benzinový motor s elektromotorem a možností dobíjení z elektrické sítě. Díky tomu nabízí C5 X nejen solidní jízdní vlastnosti, ale také výrazně nižší emise a nižší spotřebu paliva. To přispívá ke snižování uhlíkové stopy a dlouhodobé udržitelnosti, což je v souladu s hodnotami, které pan Eben sám podporuje. Model, který si vybral Marek Eben, je s výbavou Shine Pack, která nabízí nejmodernější bezpečnostní a komfortní prvky a technologie jako aktivní hydraulické dorazy, které maximálně tlumí nerovnosti vozovky, a vytvářejí tak pro Citroën typický efekt létajícího koberce, head-up displej, parkovací kameru Vision 360°, Packet Drive Assist Plus nebo ventilovaná kožená sedadla s masážní funkcí.

Již přes dvacet let mám slabost pro značku Citroën. Teď mi velmi vyhovuje motor kombinovaný s elektrikou, protože mám na domečku zásuvku, takže dobíjím doma a na delších cestách pomůže benzín. Veškeré kratší pojížďky absolvuji na čistou elektriku a je to okouzlující,“ říká Marek Eben. Jak úsporně se s tímto vozem dá reálně jezdit v běžném provozu při možnosti nabíjení doma, otestujeme, takže pokud vás to zajímá, můžete se těšit na vyhodnocení našeho testu spotřeby. Citroën C5 X je nyní dostupný s exkluzivním financováním, úvěrem s 0% navýšením a prodlouženou značkovou zárukou na 5 let nebo 120 000 km již od 13 699 Kč měsíčně.

Technické parametry Citroën C5 X PHEV

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 805 × 1 859 × 1 485 mm, 1 722 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon165 (132 + 81) kW, 224 (180 + 110) koní, točivý moment: 360 Nm
Baterie12,4 kWh
Nabíjenípalubní: 7,4 kW, konektory: Mennekes
Spotřeba? + 63
Cena od1 190 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze