M-Byte od Bytonu se ukázal v celé své kráse také ve Frankfurtu

M-Byte od Bytonu se ukázal v celé své kráse také ve Frankfurtu
  • Novinka sází na netradiční vzhled i zajímavé technické parametry
  • Jedinečný je také její interiér
  • I přes luxus, který zákazníkovi dodává, je její cena velice atraktivní
  • První evropští zájemci by se měli dočkat již v roce 2021

Automobilka Byton je pro evropské zákazníky velkou neznámou, což by se však mohlo do budoucna změnit. Automobilce by k tomu mělo pomoci její první SUV M-Byte představené na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Byton se prezentuje jako výrobce prémiových elektromobilů a při prvním pohledu na M-Byte je jasné, že to rozhodně nejsou plané řeči. S impozantním kokpitem, prohnutým displejem a velice atraktivním designem celého vozu patří M-Byte mezi to nejhezčí, co letošní ročník frankfurtského autosalonu nabízí.

Novinka poskytuje ve své základní verzi výkon 200 kW a dojezd 360 kilometrů na jedno nabití při kapacitě akumulátoru 72 kWh. Verze s pohonem všech čtyř kol navyšuje tyto hodnoty na 300 kW a dojezd až 435 kilometrů na jedno nabití s kapacitou akumulátoru 95 kWh. Nabíjení by mělo vyhovovat místním standardům a maximální nabíjecí výkon dosahuje 150 kW. 80 % kapacity baterie získá vůz již za 35 minut nabíjení vysokorychlostní nabíječkou.

Design Bytonu je něčím zcela novým, a to neplatí jen o exteriéru, ale především o interiéru. V tom posádka najde obrovské množství místa a hlavně celou řadu technologických vychytávek. Tou největší je bezesporu obrovský 48" prohnutý displej integrovaný do palubní desky. Celý prostor působí jako byste se usadili v obývacím pokoji, ve kterém nechybí přírodní materiály, které jsou v dokonalé harmonii s technologiemi. Hlavní displej nabízí tři oblasti obsahu a posádka s ním komunikuje skrze 7" tablet řidiče uložený ve volantu i 8" tablet, který je určen k používání pro spolujezdce. Více se o unikátním interiéru a celém voze dozvíte v našem testu.

Byton předpokládá, že začne novinku dodávat čínským zákazníkům v polovině příštího roku. Na evropský a severoamerický trh by se měl dostat v roce 2021. Cena Bytonu M-Byte by měla začínat na 45 tisících eur, tedy na částce pohybující se na hranici 1,2 milionu korun, díky čemuž je vůz ještě atraktivnější.

Byton M-Byte

Již nyní drží rezervaci na Byton přes 50 tisíc zájemců a velká část z nich je právě z Evropy. Předobjednávky automobilka otevře v první polovině příštího roku, přičemž majitelé rezervací budou při zahájení objednávek upřednostňováni. Předobjednávka bude vyžadovat složení zálohy.

Technické parametry Byton M-Byte Base Model

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 850 × 1 940 × 1 650 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon200 kW, 272 koní, točivý moment: 400 Nm
Baterie72 kWh
Nabíjení
Spotřeba?, dojezd: 400 km
Cena od1 200 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze