Byton se pochlubil se svým unikátním infotainment systémem. Co vše nabídne?

Byton se pochlubil se svým unikátním infotainment systémem. Co vše nabídne?
  • Tisková konference proběhla na veletrhu CES
  • Bytom M-Byte má 48palcový displej přes celou palubní desku
  • Mezi funkce bude patřit hlasová asistentka nebo čtení vašeho obličeje

Byton už nějaký ten pátek veřejnosti ukazuje svůj model M-Byte, který je vybavený 48palcovým displejem přes celou palubní desku.

Nyní na veletrhu CES v Las Vegas, kde nechybí ani naše redakce, jej Byton opět ukazuje. Na tiskové konferenci se probíral právě displej. Infotainement si lidé budou moci libovolně upravovat, chybět nebudou ani různé widgety. Třeba počasí nebo sportovní výsledky. Pokud preferujete čistou plochu, tak si můžete nastavit minimalistické pozadí.

Byton do nabídky zahrne také hlasové ovládání, na kterém však bude spolupracovat se společností Auqido. Tato společnost má hlasovou asistentku, která komunikuje v sedmi jazycích. Pomocí hlasu si budete moci vybrat vaší oblíbenou skladbu či zavolat lidem ze svých kontaktů. Půjde prakticky a podobný systém, jako má Mercedes ve svém infotainment systému MBUX.

Displej není dotykový, takže právě ovládání hlasem bude klíčové. Byton nabídne také rozpoznávání obličejů, díky kterému stačí jen nasednout do auta a všechny funkce auto se přizpůsobí právě vám. V praxi půjde o profily, které dnes už také známe, ale zde si je nebudete muset přepínat manuálně.

Očekává se, že M-Byte dorazí na americký trh do roku 2021. Cena má startovat na 45 000 dolarech, tedy lehce nad jedním milionem korun. Baterie má kapacitu 72 kWh a papírový dojezd je 320 kilometrů.

Technické parametry Byton M-Byte Base Model

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 850 × 1 940 × 1 650 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon200 kW, 272 koní, točivý moment: 400 Nm
Baterie72 kWh
Nabíjení
Spotřeba?, dojezd: 400 km
Cena od1 200 000 Kč

Byton ukázal téměř finální podobu M-Byte na CES 2019

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze