Fisker Ocean se ukázal na CESu. Na head-up displeji vám zobrazí i karaoke

aktualizováno o video a fotografie
2
Fisker Ocean se ukázal na CESu. Na head-up displeji vám zobrazí i karaoke
  • Dojezd elektromobilu, za kterým stojí Henrik Fisker, bude až 480 kilometrů
  • Maximální nabíjecí výkon je 350 kW
  • Cena v přepočtu činí 851 tisíc korun

Jak slíbil, tak se stalo. Henrik Fisker na veletrhu CES ukázal svůj nový model Fisker Ocean. Elektrické SUV, které můžete nabíjet výkonem až 350 kW a na jedno nabití zvládne až 480 kilometrů díky 80kWh baterii. Fisker Ocean bude startovat na ceně 37 499 dolarů, tedy 851 tisíc korun. Samozřejmě, že jde o přímý přepočet. Pokud se někdy bude oficiálně prodávat i v České republice, tak cena bude jistě vyšší.

Svět automobilů se mění a Fisker Ocean je další ukázkou. To, že se dnes světu představuje jeden elektromobil vedle druhého není velké překvapení, ale že Fisker Ocean bude mít head-up displej, který nabídne možnost zobrazovat karaoky texty je přinejmenším zajímavé. Nebo možná i divné, ale to už si zhodnoťte sami.

Prozatím jde stále pouze o koncept, jak je poslední dobou zvykem. Tento trend praktikuje mimo jiné i Tesla a ostatní automobilky se podobného konceptu drží také. Několik let dopředu se ukazují koncepty a poté na ně musíme čekat. Stejný příběh to bude právě i s Fiskerem Ocean. Výroba se má zahájit v průběhu roku 2021. První zákazníci tak svůj vůz dostanou až v roce 2022.

Diskuze ke článku
Vlastik
K čemu takový velký elektrický nesmysl? Spíš jsou potřeba malém elektrické vozítka na jezdění po městě s max. dojezdem 60 km a taky rozumnou cenou. Na dálkové trasy nikdo s e-autem jezdit nebude.Leda velký fanda e-aut.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze