Levná Tesla přijde v půlce roku 2025. Cílem je pokořit BYD

7
Levná Tesla přijde v půlce roku 2025. Cílem je pokořit BYD
Fotografie: Tesla
  • Tesla podnikla kroky, směřující k zahájení výroby zatím tajného nového modelu příští rok
  • Vůz pod kódovým jménem Redwood má být kompaktním crossoverem
  • Mělo by jít o model s cenou od 25 000 dolarů (569 tisíc korun)

Americká automobilka Tesla jako obvykle s novináři ani veřejností oficiálně nekomunikuje, což je jeden z důvodů, proč se na jakoukoliv novinku, související s touto značkou, pořádají téměř hony. Aktuálně se podařilo agentuře Reuters zjistit z dobře informovaných zdrojů, že Tesla poptala u svých dodavatelů ceny na komponenty pro nový malý model s kódovým jménem Redwood, vyráběný od června 2025. Předpokládaný objem výroby prý činí 10 000 aut týdně, s produkcí se nově počítá v rozšířené Gigafactory Berlin, pokud se do té doby něco nezmění (původně se měla vyrábět v Číně). Podle jednoho ze zdrojů prý půjde o kompaktní crossover.

Logiku by tato informace dávala; donedávna neohrožená Tesla začíná v poslední době zažívat první hořké porážky. Například od čínského gigantu BYD, který jí už vloni přebral putovní pohár největšího výrobce elektromobilů na světě. Z východu se navíc valí sílící vlna levných a stále lepších elektromobilů, vzpamatovávat se konečně začínají i evropští výrobci a hned několik z nich chystá na příští rok levné elektrické modely. Tesla, která dosud předváděla velmi ležérní termíny v uvádění nových modelů, v této kategorii zástupce dosud nemá, i když jej Elon Musk původně slíbil již na rok 2020 (a pak jej zase odvolal a znovu slíbil na rok 2023). Jenže věřit šéfovi Tesly jakékoliv predikce a sliby je čím dál obtížnější.

Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Naposledy upraveno: 24. 1. 23:23
S levným elektromobilem už přišla Dacia. Jenže kdo si to koupí. Já určitě ne. Nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat takové ošizené nedodělky. To už ten iOn byl lepší a sloužil mi k plné spokojenosti 9 let. Není levný jako levný a platí to i pro ostatní značky, takže raději počkáme na Muska, ne?
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 25. 1. 08:00
Já tu cenu dekoduji velmi snadno, Tesla 3 za 35 000 USD znamená, že stojí přes 1 mil. Kč., tedy 25 000 USD = 750 000 Kč

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze