Lahůdka od Mercedesu je v procesu. Bude to hypersport a využije elektřinu

Lahůdka od Mercedesu je v procesu. Bude to hypersport a využije elektřinu
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Novinka využije elektromotory s axiálním tokem
  • Po dynamické stránce lze očekávat zrychlení z 0 na 100 km/h pod 3 sekundy
  • Chystaný hypersport se stane nástupcem modelu SLS Electric Drive

Divize Mercedes-AMG spřádá plány na velkolepé elektrické superauto, které má nastavit nová měřítka v oblasti sportovních elektromobilů. První informace přináší například autocar.co.uk a založen má být na konceptu Vision One-Eleven. Díky tomu prý hovoříme o nástupci modelu SLS Electric Drive. Budoucí nástupce dostane tu nejlepší techniku, jakou mu výrobce bude moci udělit. Novinka ještě nemá oficiální jméno, ale výrobce prozradil, že se jedná o klíčový prvek v rámci přechodu od spalovacích motorů k elektrickému pohonu. Po dynamické stránce se chystaný elektrický hypersport pochlubí zrychlením z 0 na 100 km/h pod tři sekundy a jeho maximální nejvyšší rychlost přesáhne 300 kmh.

Nástupce modelu SLS Electric Drive přijde ještě do konce tohoto desetiletí a oproti němu má být nabízen ve vyšším počtu. Předchůdce se vyrobil v devíti kusech, což z něj dnes dělá exkluzivitu podobnou modelu AMG CLK GTR. Co se týče technické stránky, jistotu je využití architektury AMG.EA. Právě tu si Mercedes-Benz sám vyvinul pro případ, že by ho „napadlo“ prodávat nějakou z elektrických silničních šíleností. Tato platforma je přitom dostatečně modulární a lze ji použít pro různé délky a rozvory. Tím pádem je vhodná pro širokou škálu modelů. Pohon zajistí vysokootáčkové elektromotory s axiálním tokem, za jejichž vývoj může společnost Yasa.

„Zákazníci, kteří přišli ke značce kvůli osmiválcům, nepřišli jen proto, že chtěli velký motor. Přišli, protože milovali technologii, kterou jsme do aut vložili. Takže pokud jde o elektrické vozy, jsem si jistý, že se nadchnou pro tuto novou technologii, protože to bude to nejlepší a nejnovější, co můžete mít,“ říká Michael Schiebe, generální ředitel divize Mercedes-AMG. Elektrická novinka má po uvedení do prodeje soupeřit s těmi nejlepšími hráči na trhu, mezi které se řadí například Porsche Taycan Turbo GT.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze