Koupit si Teslu po skončení operativního leasingu? Automobilka řekla jasné ne

2
Koupit si Teslu po skončení operativního leasingu? Automobilka řekla jasné ne
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Smůlu mají všichni, kteří zakoupili vůz po letošním 15. dubnu
  • Tesla zakázala výkup vozidel z operativních leasingů i třetím stranám

Před třemi lety se naplno rozjel trend operativních leasingů a ani Tesla nechtěla zůstat pozadu. Nyní se ale ukazuje, že možnost odkupu pronajatých Tesel se začíná značně komplikovat, jak informuje electrek.co. Za vše mohou narůstající ceny vozidel a také snaha Tesly co nejvíce vydělat. V podstatě jde o to, že vůz na operativní leasing postupem času ztrácí na ceně – čím vyšší je jeho nájezd a opotřebení, tím méně za něj výrobce nakonec dostane. K dispozici je pak i možnost vůz odkoupit do svého vlastnictví – v tomto případě se ale operativní leasing začíná tvářit jako klasické splátky za vůz. Problémem dnešní doby ale je, že ojetá auta často stojí více než například před jedním až dvěma roky. Čipová krize, válka na Ukrajině, neustále rostoucí ceny – to vše může za to, že ojetiny narůstají na ceně.

Tesla se tak rozhodla, že ti, kteří si pořídili především Teslu Model 3 na operativní leasing, mají nyní smůlu a auto budou muset vrátit. Tesla k tomu vydala oficiální prohlášení, ve kterém se píše, že žádnou z Tesel dodaných po 15. dubnu 2022 nebude možné odkoupit. Současně i nezávislá dealerství nebo jiné třetí strany nebudou moci odkoupit pronajaté vozy.

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 745 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon208 kW, 283 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 430 km
Cena od1 028 990 Kč
Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
To bylo řečí jak nejde o byznys 😉, ale dostat EV mezi lidi, pomoct planetě atd. atd. 😂 A přitom jde o ten nejdrsnější byznys mezi ostatními v oboru kteří jim nesahají v holení ovcí ani po podrážky 😁- od nejvyšších marží a vybírání záloh roky dopředu, přes ultra předražený beta software (pravda s příslibem) a náhradní díly bez možnosti servisu třetích stran až po manipulace akciového nebo kryptoměnového trhu... Židovská obec by se mohla učit 😉
Danny Czech
Danny Czech
No, ale Tesla přece přišla s tím, že přestane povolovat odkup už před několika lety.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze