Koncern Volkswagen bude pokračovat v trendu elektrifikace. Jaké modely letos přijdou?

Koncern Volkswagen bude pokračovat v trendu elektrifikace. Jaké modely letos přijdou?
  • Letošní rok na trh dorazí nejen Volkswagen ID.3, ale také SEAT El-Born a čtyři plug-in hybridní modely od Audi
  • Audi letošní rok uvede na trh svůj druhý elektrický model: e-tron Sportback

V letošním roce uvede firma Porsche Česká republika, největší importér automobilů do České republiky, na trh devět modelů s elektrickým pohonem, z toho tři čisté elektromobily a šest plug-in hybridních vozidel. Elektromobilní ofenzivu odstartuje Volkswagen ID.3, později se dočkáme plug-in hybridních modelů od Audi, které jsme si osobně už mohli otestovat. Samozřejmě nemůžeme vynechat ani SEAT El-Born či Audi e-tron Sportback. Koncem roku se pak ukáže také Volkswagen ID.4.

Volkswagen ID.3

Volkswagen Group plánuje do roku 2029 uvést na trh až 75 čistě elektrických modelů a zhruba 60 hybridů. Celkový počet prodaných elektromobilů koncernu Volkswagen by se do roku 2029 měl zvýšit přibližně na 26 milionů, hybridů by pak mělo být 6 milionů. „Stojíme na prahu nové doby, která přináší elektromobilitu a my budeme tím, kdo udává trend,“ komentuje zlomové období Jan Hurt, jednatel Porsche Česká republika. „Kromě čistě elektrických modelů představíme rovněž hybridní vozy, jež jsou nedílnou součástí nových trendů mobility. S tím musí jít ruku v ruce vybavenost dealerů. U nich intenzivně probíhají školení personálu s cílem nejen prodávat, ale také servisovat hybridy a elektromobily, a proces vybavenosti potřebnými zařízeními, zejména pak dostatečným množstvím nabíječek.“

Po rekordním roce 2017 jsme v souvislosti s komplikacemi spojenými se zavedením nových pravidel pro testování emisí WLTP čelili poměrně citelným výpadkům výroby u našich značek jak v roce 2018, tak loni,“ říká Franz Pommer, jednatel společnosti Porsche Česká republika. „Navzdory těmto okolnostem značky Volkswagen osobní vozy a Volkswagen Užitkové vozy obhájily pozici importéra č. 1 ve svých segmentech. Chtěl bych za to poděkovat nejen celé prodejní a servisní síti, ale zejména našim zákazníkům. Jejich důvěra je pro nás v tomto náročném období velmi důležitá a motivuje nás, abychom nadále úroveň našich prodejních a servisních služeb posouvali kupředu,“ dodal Franz Pommer.

Jak zaznělo na tiskové konferenci z úst Jana Hurta. „Vůbec poprvé v historii pro nás letos nebudou klíčové pouze prodeje či obrat společnosti, ale také to, jak si povedeme ve stránce plnění přísných emisních regulí.“ A má pravdu. Automobilky už nyní nemohou nabízet pouze taková auta, která veřejnost chce, ale také ta, která společnosti pomohou se dostat pod hranici emisních norem, aby automobilka nemusela platit pokuty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze