Unikají fotky elektrického hatchbacku SEAT el-Born, je to převlečený VW ID.3

1
Unikají fotky elektrického hatchbacku SEAT el-Born, je to převlečený VW ID.3
Fotografie: Seat
  • Nový hatchback od SEATu se ukazuje na fotkách z testování prototypu
  • Jedná se prakticky o Volkswagen ID.3, akorát s jiným designem
  • Dojezd je stanovený na 420 km a baterie bude mít kapacitu 62 kWh

Volkswagen ID.3 při představení zvedl nejednoho člověka ze židle, protože šlo o první elektromobil mířený mezi masy, hlavně poměrem cena/výkon oproti konkurenci. Zároveň s ním VW představil i platformu MEB, kterou měl v plánu sdílet pro elektromobily napříč svými partnery. Jedním z nich je i nadcházející vůz od španělského SEATu s názvem el-Born.

Nyní jsme mohli spatřit na fotografiích prototyp, který je pokrytý fólií kvůli utajení designu, při testech. Poprvé se nám tento vůz představil minulý rok na ženevském autosalonu. Pokud však čekáte zajímavé specifikace, musím vás zklamat. Protože nejenže od VW ID.3 přebral platformu, na které je postaven, ale také údajně i všechny jeho specifikace.

Design je jemně odlišný od ID.3, el-Born nabídne trochu sportovnější vzhled, ale tím výčet změn končí. Výkon, dojezd, rychlost nabíjení a další specifikace jsou identické, jak uvádí insideevs.com. SEAT má na poli hatchbacků hodně zkušeností a vzhledem k tomu, že nabízí sportovnější vzhled, mohl alespoň zauvažovat o zvýšení výkonu, hot hatchbacky ještě moc na poli elektromobility zastoupeny nejsou a byla by to obrovská šance, jak se odlišit.

Přeci jen jsou hot hatchbacky mezi řidiči hodně oblíbené, protože nabízí jak komfort, tak i sportovní výkon. Zároveň rychlá elektrická autíčka typu Fiat 500e vídám v Praze na silnicích denně. Ale kdo ví, možná přijdou i se sportovnější verzí.

Interiér je také skoro shodný s ID.3, například volant vypadá totožně. Pozitivní však má být cenovka, která bude nižší než u alternativy od VW. Dojezd je stanovený na 420 km dle metodiky WLTP s baterií o kapacitě 62 kWh. Datum zahájení produkce zatím není stanoveno, ale vyrábět se bude ve stejné továrně Volkswagenu v Německu.

SEAT el-Born se zaměřuje na emoce

Diskuze ke článku
Pepa
Jediný co jim jde, je pořád něco představovat... Reálně nejde koupit nic, jen samé sliby. Hrůza.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze