Pozor na nabíjení skrze aplikaci či kartu E.ON v zahraničí. Je zakázáno

6
Pozor na nabíjení skrze aplikaci či kartu E.ON v zahraničí. Je zakázáno
  • Mobilní aplikace a karta umožňují spustit nabíjení i v zahraničí v síti E.ON nebo fast E
  • Systém účtování není připravený na odlišné zdaňování v zahraničí a platí zákaz nabíjení skrze aplikaci či kartu v zahraničí
  • Za porušení vám hrozí pokuta až 5 tisíc Kč

Cestujete s elektromobilem nejen po České republice, ale občas zavítáte i do jiných zemí? Pokud máte Teslu, tak vás to tolik trápit nemusí, protože s velkou pravděpodobností vůz nabíjíte na Superchargeru. Ale pokud občas zavítáte k jinému poskytovateli nabíjecích stanic, pak je toto důležitá informace i pro vás.

Nabíjecí stanice E.ON v Humpolci

Společnost E.ON má své nabíjecí stanice nejen v České republice, ale také například na Slovensku či v Rakousku. Zároveň jsou její stanice zařazeny do panevropského systému nabíjecích stanic fast E. Partnerské zahraniční stanice se zobrazují jak na mapě stanic E.ON, tak v mobilní aplikaci E.ON Drive v chytrých telefonech. Není tedy nic jednoduššího, než přijet k nabíjecí stanici a využít bezkontaktní kartu či mobilní aplikaci, kterou od této společnosti máte, a začít nabíjet. Má to však jeden háček, který najdete v podmínkách smlouvy. Systém účtování není připravený na odlišné zdaňování v zahraničí a E.ON přímo ve svých podmínkách nabíjení v zahraničí zakazuje, i když to technicky možné bez problémů je. Pokud to však zkusíte, vystavujete se pokutě ve výši 5 tisíc Kč. Elektromobil si jistě nabijete, ale za takto vysokou pokutu to jistě nestojí.

E.ON nabízí v Česku hned několik druhů nabíjecích stanic. Spolupracuje například s obchodním řetězcem Globus, kde stále ve vybraných lokalitách můžete elektromobil nabíjet zdarma. Momentálně E.ON provozuje také nejvýkonnější nabíjecí stanici v České republice, kterou najdete kousek od Humpolce.

Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nabíjecí stanici v Česku

Diskuze ke článku
B
Takze abych tomu dobre rozumel. Pro neschopnost E.ONu upravit aplikaci, nebo udelat neco poradne, jeste budou okradat klienta o 5tis? Moc pekny. Klasika.
C
Aha takže klamani zákazníka? Je v evropské sítí ale zakazuje to někde ve smlouvě ale přes kartu či aplikaci dobýt jde leč s pokutou?
Pepa
Když jsem to ve smlouvě viděl, taky mi to přišlo jako dobrá ostuda EONu.
Pavel
kdyby člověk mohl platit všude platební kartou, tak se vyřeší spousta problémů. Když dnes tankuju naftu, taky všude platím kartou, ať je to ten nebo onen. Nepotřebuju čip pro shell, aplikaci pro omv nebo kartu pro jinou čerpačku. Tento nejednotný systém jenom lidi od el aut odpuzuje, protože aby se bál, či se mu spustí nabíjení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze