Kompaktní elektrický crossover Kia EV3 se představí zítra v poledne

Sledujte premiéru naživo
Kompaktní elektrický crossover Kia EV3 se představí zítra v poledne
Fotografie: Kia Czech
  • První snímky zachycují odvážné, geometrické a robustní tvary modelu Kia EV3
  • Čistě elektrické SUV vychází z oceňované designové filozofie „Spojené protiklady“ značky Kia
  • Světová premiéra zcela nového modelu Kia EV3 bude živě přenášena 23. května ve 12:00 hodin na YouTube kanálu automobilky Kia

Kia už na podzim loňského roku odhalila spolu s modelem Kia EV5 i podobu dalších dvou konceptů, které přibydou do řady elektromobilů s označením EV a číslovkou. Nyní už víme, že dalším modelem v řadě bude Kia EV3, která byla jedním z těch konceptů, a korejská automobilka již odhalila první snímky. Jde o kompaktní crossover s čistě elektrickým pohonem, jehož úkolem je podpořit dostupnost elektrické mobility v podání značky Kia.

Kia EV3

První snímky vozu naznačují smělé geometrické křivky a robustní charakter zevnějšku EV3 s důrazem na jeho dynamický styl. Uvedené je dále akcentováno hranatými zadními blatníky a výklopnou zádí + typickými světly EV3 v podobě hvězdné mapy. My jsme měli možnost se na tento vůz podívat s předstihem a zítra vám přineseme první pohled formou článku i videa.

Kia EV3

Design EV3 je postaven na stejných zásadách, které stály za vlajkovým SUV Kia EV9. I přes jedinečný charakter každého z vozů napříč celou modelovou nabídkou značky Kia je patrná příbuznost podepřená designovou filozofií „Spojené protiklady“. EV3 je kompaktním, avšak bohatě vybaveným SUV s čistě elektrickým pohonem, nabízejícím mimořádné jízdní schopnosti a řadu pokrokových technologií. Nový model si klade za cíl zlepšit dostupnost elektrické mobility v návaznosti na uvedení široce oceňovaných modelů EV6 a EV9.

Kia EV3 (2024)

Kia EV3 rozšíří nabídku elektromobilů Kia a nabídne v segmentu kompaktních SUV nové zákaznické zkušenosti na úrovni vlajkových modelů značky. Model EV3 tak coby dostupnější řešení pro zákazníky zvažující koupi svého prvního elektromobilu napomůže urychlit celosvětový přechod k elektromobilitě. Nová Kia EV3 bude uvedena na trh ještě v letošním roce v návaznosti na světovou premiéru, která bude zítra, 23. května, ve 12:00 (středoevropského času) streamována živě na světovém kanálu Kia na YouTube (Kia Worldwide YouTube Channel).

Na podrobné představení se ale můžete zítra těšit i u nás a našem YouTube. Jak se vám líbí již zveřejněné detaily vozu? Rádi si přečteme váš názor v komentářích.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze