Kia odhalila nový Futuron Concept s 360stupňovým designem

Kia odhalila nový Futuron Concept s 360stupňovým designem
  • Kia představila svou vizi budoucnosti s názvem Futuron Concept
  • Zaujme hlavně 360stupňovým designem a přední „tygří maskou“
  • Automobilka počítá se čtvrtým stupněm autonomního řízení a auto by měla mít na starost umělá inteligence

Kia včera při zahájení šanghajského veletrhu CIIE 2019 odhalila svou novou vizi s názvem Futuron Concept. Představuje spojení těch nezajímavějších technologií budoucnosti a futuristického designu.

Kia Futuron Concept

360 stupňů minimalismu

Futuron Concept klade důraz hlavně na design. Jedná se o SUV-coupé s elektrickým pohonem a v poslední době si můžeme všimnout několika společných věcí u podobných konceptů. Většina výrobců se snaží držet minimalistického designu s málo rušivými elementy a přidá k nim jeden či dva zajímavé prvky. U tohoto vozu je to rozhodně dýchající přední část, kterou Kia nazvala „tygří maska“.

Celé auto je značně zaměřeno na aerodynamiku, proto zde najdeme velká kola se speciálními kryty a zadní část jde do špičky pro co nejlepší průchod vzduchu. Na délku má koncept necelých pět metrů a výšku metr a půl. Zadní světla plynule přecházejí LED linkou do strany pro pocit propojení všech prvků designu. Zajímavou volbou pak jsou dveře, které mají výřez do V a otevírají se nahoru.

Kia Futuron Concept

Na vlně autonomního řízení

Na interiér se také nezapomnělo. Vidět zde můžeme obdelníkový volant s displejem uprostřed nebo skořepinová sedadla a celý interiér je spojen vrchním panoramatickým oknem s pár předěly. Kia pro tento model počítá se čtvrtým stupněm autonomního řízení, po jeho aktivaci se volant zatáhne a přední sedadla se spustí více dozadu pro navození „stavu beztíže“. Ten má snižovat únavu na dlouhých cestách.

V samotném autě by pak měl být k dispozici systém na bázi umělé inteligence, který sám vyhodnocuje, co pasažérům zobrazí na interaktivních částech, jako je třeba hlavní obrazovka. Pro tuto funkci bylo přizpůsobeno i rozhraní celého vozu. Auto bude využívat pohon všech kol e-AWD. Samozřejmě nemáme k dispozici žádné bližší informace o výkonu, dojezdu a technických parametrech, protože se jedná pouze o koncept.

Kia Futuron Concept interiér
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze