Kavárna v Doksech má své Destination Chargery. Nabít zde můžete nejenom Teslu

Kavárna v Doksech má své Destination Chargery. Nabít zde můžete nejenom Teslu
  • U Kavárny pana Theodora jsou k dispozici tři Destination Chargery a jedna nabíječka pro ostatní elektromobily
  • Veškeré poplatky spojené s nabíjením vozidel jdou na účet kavárny
  • Kavárna se nachází v Doksech na adrese Karlovarská 37

Americká automobilka Tesla nenabízí jenom Superchargery, kde si jejich modely můžete nabít, ale také tzv. Destination Chargery. Jedna taková stojí i ve středních Čechách u prvorepublikové Kavárny pana Theodora. Přímo u kavárny se nachází tři Destination Chargery a jedna nabíjecí stanice pro ostatní elektromobily, ať už s logem Hyundai, Kia, Volkswagen nebo BMW.

Většina Destination Chargerů je instalována u hotelů či různých resortů. Není úplně běžné, že si Teslu můžete nabít i přímo u kavárny. Kavárna pana Theodora se nachází v Doksech na adrese Karlovarská 37.

Instalace nabíječek a elektrický proud spotřebovaný nabíjenými vozidly jde na náš účet, a proto bychom byli velice rádi, kdyby si u nás řidiči v kavárně dali kávu, dort nebo zmrzlinu, neboť vše vyrábíme pouze u nás, nekupujeme žádné ‚polotovary do mikrovlny‘ a nepoužíváme umělá barviva. Doufáme, že se u nás bude líbit nejen řidičům elektrovozidel během dobíjení. Přesvědčit Teslu o naší lokalitě nebyl velký problém, trvalo to jen necelé dva měsíce, neboť v ČR a na Slovensku je těchto nabíjecích stanic velmi málo,“ říkají provozovatelé kavárny.

Na všech nabíječkách je potřeba mít k dispozici kabel Mennekes. Nabíjení je pro všechny majitele elektromobilů zdarma. Nabít si zde však můžete i váš plug-in hybridní vůz a mezi tím si dát nějakou tu kávu či dort.

Vzhledem k omezenému výkonu přípojky od distributora se taková Tesla se 100kWh baterií nabíjí až sedm a půl hodiny. Podle slov majitele kavárny se však nikdy nestalo, že by někdo přijel skoro s nulou. Bude-li však o nabíjení zájem, nabíjecí výkon se zvedne (technicky je to u poskytovatele možné).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze