Jízda na kole bez dřiny? Redakce fDrive.cz byla u představení elektrokol EasyBike

Jízda na kole bez dřiny? Redakce fDrive.cz byla u představení elektrokol EasyBike
  • Elektrokolo je vhodné pro jezdce téměř všech věkových kategorií
  • Díky elektrokolu lze absolvovat výrazně delší a náročnější trasy
  • Auto Kelly nabízí elektrokola EasyBike určená do terénu i do města

O tom, na jakém principu elektrokola vlastně fungují, koluje spousta mýtů. Česká veřejnost o tom má spíše průměrnou znalost. V průzkumu společnosti Auto Kelly to správně vědělo pouze 56 % respondentů. Zpravidla to byli ti, kteří na kole jezdí častěji, nebo už s elektrokolem mají nějakou zkušenost. Každý desátý Čech si myslí, že elektrokolo šlape za něj, což pravda není. Elektromotor při šlapání sice pomáhá, nicméně jakmile cyklista přestane šlapat, motor se automaticky vypne. Nejedná se tedy o motorku nebo moped.

EasyBike

Elektrokolo není motorka a bez šlapání daleko nedojedete. Elektromotor snižuje námahu při jízdě a je možné si navolit z několika úrovní pomoci. I přes výpomoc elektromotoru se člověk aktivně pohybuje a udržuje v kondici i své srdce. Elektrokola nabízíme jak městská a horská, tak i skládací. Vybrat si tedy může každý,“ říká Michal Knor ze společnosti Auto Kelly.

Fotografie z představení elektrokol EasyBike v Praze na Vítkově

U představení nových elektrokol EasyBike nemohla naše redakce chybět a na pár minut jsme si projeli modely EasyBike TARGET 2.0 a EasyBike City, o kterých se více dozvíte níže. I z krátké projížďky můžeme potvrdit, že projížďka na elektrokole je značně komfortnější než na klasických kolech. Výpomoc elektromotoru dokáže značně ulehčit při stoupání do strmých kopců a celkově učinit jízdu na kole komfortnější. Dojezd se přitom u vybraných elektrokol pohybuje nad hranicí 100 kilometrů, což je hodnota srovnatelná s některými elektromobily. Jak již však bylo zmíněno, u elektrokol neodpadá nutnost alespoň částečně šlapat do pedálů, a uživatelé, kteří se chtějí pouze vést, by se měli ohlédnout spíše jinde. Do redakce se již brzy dostane model EasyBike EGOist, jehož podrobnou recenzi vám následně přineseme.

Horská elektrokola EasyBike

Pokud milujete jízdu v terénu spojenou s rychlostí a adrenalinem, nemělo by vaší pozornosti uniknout horské elektrokolo EasyBike EGO 2.0. Tento model má středový pohon BAFANG a oproti svému předchůdci EGO 1.0 disponuje plně integrovanou baterií s vyšší kapacitou. K dispozici je 5 stupňů pomoci a veškeré důležité údaje o jízdě se zobrazují na přehledném LCD displeji. Horské elektrokolo EGO 2.0 je vybaveno gear senzorem české výroby, který během řízení zajišťuje na pár setin sekundy útlum motoru, aby nedocházelo k nadměrnému zatížení a opotřebení řetězu. Cena modelu EasyBike Ego 2.0 je 42 990 Kč.

EasyBike EGO2

Novinkou letošního roku je model EasyBike EGOist, který se na trhu objeví během června a jehož cena bude činit 54 990 Kč. EGOist zároveň představuje technicky nejdokonalejší novinku v kolekci horských kol: je osazen 10rychlostní sadou Shimano Deore, která nabízí široké spektrum převodů do jakéhokoliv terénu, středovým motorem Shimano Steps a baterií s kapacitou 504 Wh. Díky použití kvalitních komponentů a vzduchové vidlici se podařilo stlačit celkovou hmotnost elektrokola na 20,7 kg.

EasyBike EGO2

Elektrokolem do terénu je i nový model EasyBike TARGET 2.0 s motorem v náboji zadního kola BAFANG o síle 36 V / 250 W. To se pyšní 29" koly, hydraulickými kotoučovými brzdami TEKTRO a plně integrovanou baterií v rámu. Úroveň výpomoci cyklistovi lze nastavit na multifunkčním LCD displeji, který se jednoduše ovládá. Cena elektrokola EasyBike Target 2.0 činí 32 990 Kč.

Městská elektrokola EasyBike

Novinkou letošního roku určenou pro městský provoz je elektrokolo EasyBike Urban Concept. Toto elektrokolo se zadním pohonem, 28" koly a hydraulickými brzdami balancuje mezi kategoriemi cross, fitness a urban. Hodí se do městského provozu jako přibližovadlo do školy, zaměstnání nebo třeba i na menší nákupy. Baterie je schovaná ve štíhlém rámu a při běžném pohledu si ji ani nevšimnete, zatímco motor BAFANG je ukryt v zadním náboji kola. Cena elektrokola EasyBike Urban Concept je 33 990 Kč.

EasyBike Move

Další verzí městského kola je elektrokolo EasyBike MOVE 28, které zaujme užitečným zadním nosičem s nosností až 18 kilogramů. Cena elektrokola EasyBike MOVE 28 je 26 990 Kč.

EasyBike City

Městské kolo EasyBike City 28 se středovým motorem české společnosti COMP a s pneumatikami o průměru 28 palců nabídne praktické provedení rámu, díky kterému je nasedání velmi jednoduché. Ve městě majitelé oceníte také to, že je elektrokolo vybaveno užitečným stojánkem a integrovaným zámkem. Součástmi standardní výbavy tohoto modelu jsou nosič, blatníky, přední i zadní světlo a také kryt řetězu. Cena EasyBike City 28 je 39 990 Kč.

EasyBike Smart

Jako zástupce skládacích elektrokol jsme si mohli prohlédnout model EasyBike SMART, který zaujme především svým designem. Paprsková kola, integrovaná baterie, kotoučové brzdy a minimalistický design působí líbivě a díky skládací konstrukci lze kolo bez problému uložit do karavanu nebo kufru automobilu. Cena elektrokola EasyBike SMART je 27 990 Kč.

EasyBike elektrokola

Pokud stále nevíte, jestli je pro vás elektrokolo vhodné, můžete se zastavit na jakékoliv z 84 prodejen Auto Kelly. Kompletní nabídku elektrokol EasyBike si můžete prohlédnout a projet v testovacím centru v Praze 4 – Modřanech a v Olomouci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze