Jak vidí dopravu budoucnosti CEO Audi?

  • Hybridní modely jsou podle slov Ruperta Stadlera pouze přechodnou záležitostí
  • V roce 2025 prý budou elektrické modely tvořit okolo 25 % všech nově prodaných vozů

TIP: Na prodej elektromobilů se musí jinak. Audi chce změnit zažité zvyky

Plánujete pořízení hybridního vozu? Pak možná bude lepší vyčkat. Tedy minimálně podle Ruperta Stadlera, CEO automobilky Audi. Ten říká, že hybridní pohony jsou pouze přechodné. Říkáte si, jaký pohon je má nahradit? Pokud hádáte elektřinu, pak hádáte správně.

„Hybridní a plug-in hybridní technologie jsou pouze přechodné na dalších deset let. Souběžně se budou elektrické modely více zdokonalovat a v roce 2025 zde můžou být hybridní pohony v menšině. Každopádně o všem rozhodne koncový zákazník, čemu bude dávat přednost,“ řekl Stadler.

Audi Q7 e-tron

Konkrétně si Rupert Stadler myslí, že v roce 2025 se bude prodej hybridních a především elektrických modelů pohybovat okolo 25 procent. Jednalo by se o obrovský růst, pokud budeme brát v úvahu, že dnešní prodeje elektrických modelů tvoří něco málo přes jedno procento.

Svá slova opírá i o činy, i když je otázka, jakou roli sehrál v případě modelu Audi Q7 e-tron či konceptu Audi Q6 e-tron, na který si budeme muset ještě nějaký ten rok počkat. Připomenout si však můžeme, že má nabídnout dojezd více jak 500 kilometrů na jedno nabití.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze