Audi Q6 e-tron quattro s dojezdem až 500 km dorazí za 3 roky

  • Audi Q6 e-tron s dojezdem až 500 kilometrů na trh dorazí v roce 2018
  • Prototyp po designové stránce téměř odpovídá produkční verzi

Líbí se vám designový styl automobilky Audi, ale rádi byste pod kapotou pouze elektrický pohon? Jedním z řešení může být například model Audi Q6 e-tron, jenž je plánovaný na rok 2018.

Koncept vozu byl k vidění již na frankfurtském autosalonu, kde se těšil poměrně velkému zájmu. Před finální produkční verzí automobilka ještě možná provede změny – tím spíš, že se jedná o elektromobil, kde aerodynamika hraje důležitou roli. Podle slov kolegů z Auto Express se však konečná podoba od vystaveného prototypu prakticky nebude lišit, což potvrdil i sám vedoucí vývoje Rudiger Chmielewski.

Audi Q6 e-tron

„Pokud jde o designovou stránku vozu a především jeho tvar, pak je model Q6 téměř připraven,“ řekl kolegům z Auto Express.

Celkový dojezd Audi Q6 má být až 500 kilometrů na jedno nabití, což není vůbec špatná hodnota. Na druhou stranu je otázka, kde za tři roky bude konkurence. Například Tesla Motors je už nyní schopna nabídnou podobné dojezdové parametry. Za takovou dobu se toho může stát opravdu mnoho a zmíněných 500 kilometrů může být rázem podprůměrných.

Zdroj: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze