Audi chválí Teslu, prý dělá všechno správně

  • Šéf oddělení elektromobility v Audi přiznal, že Tesla téměř nechybuje
  • Audi prý zmeškalo příležitost být se svými elektrovozy vážným konkurentem těm konvenčním

Stefan Niemand, šéf elektromobility v automobilce Audi, došel k závěru, že německá automobilka se má od té americké co učit a za pár let Tesla předběhla vývoj všech dosavadních hráčů na tomto poli.

Audi E-tron

Na technickém německém kongresu VDA Niemand přiznal, že Audi zmeškalo příležitost být se svými elektromobily prvním vážným konkurentem automobilů se spalovacími motory. Šéf elektromobility v Audi pochválil, jak se Tesla stará o nabíjení a celkové zázemí značky. Doslova řekl: „Potřebujeme úžasná auta a bezchybnou infrastrukturu. Nerad to přiznávám, ale Tesla udělala všechno správně.“ Negativně pak reagoval na automobilky, které vyrábí elektrická auta s malým dojezdem a výkonem a ještě jsou k tomu drahá.

Většinou se jedná o dříve benzinové modely, přestavěné za účelem zmenšit si průměr emisí v automobilce. Všem je jasné, že to kazí celkovou image „těm dobrým“ elektromobilům. S tím nám nezbývá než souhlasit. Já jsem osobně rád, že se Audi nechalo inspirovat. Tesla je dobrý vzor a jestli se čtyřem kroužkům podaří elektrické modely ještě zlepšit a dostat se před Teslu, tím lépe pro nás.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze