Jak probíhal letošní Future Port Prague? Naše redakce byla součástí

Jak probíhal letošní Future Port Prague? Naše redakce byla součástí
  • Future Port Prague je festival zahrnující jak expozice, tak konference věnující se tématům ze světa moderních technologií a budoucnosti
  • Stanoviště fDrive.cz se nacházelo v zóně Future of mobility a mimo expozice jsme měli přichystané i příjemné zázemí a prováděli jsme testovací jízdy
  • K vidění byly vozy Tesla, Jaguar I-PACE, Audi e-tron, Mercedes EQC, Škoda Vision iV a další

Festival Future Port Prague zahrnující jak expozice, tak konference věnující se tématům ze světa moderních technologií a budoucnosti nabírá na popularitě a stává se jedním z největších futuristických festivalů v Evropě. Letošní ročník se přesunul z prostor holešovické tržnice na pražské výstaviště taktéž v Holešovicích a přichystal návštěvníkům více než 80 speakerů a více než 120 společností zde prezentovalo to nejlepší a nejpokročilejší, co mají ve své nabídce, a jejich budoucí vize.

Future Port Prague 2019

Expozice byly rozděleny do několika zón věnujících se budoucnosti ve vesmíru, budoucnosti výroby a materiálů, měst, vzdělávání, zdraví, reklamy, financí,ekosystému a samozřejmě mobility, kde se nacházel náš stánek fDrive.cz s příjemným zázemím a výstavou elektrických vozů s možností testovacích jízd, o které byl až nevídaný zájem.

Jelikož se jednalo o festival budoucnosti, tak jsme si u nás na stánku připravili přehlídku těch nejlepších elektromobilů, které mají automobilky v současnosti v nabídce. K vidění byl nejnovější Hyundai Ioniq Electric, BMW i3, Volkswagen e-Golf, elektrické dodávky Maxus EV80, elektrické autíčko City Spirit od společnosti Re.volt Carsharing, ale nechyběly ani Tesly Model S a Model X, Audi e-tron, Jaguar I-PACE a nový Mercedes EQC.

Při testovacích jízdách byly stále nejžádanější automobily značky Tesla, nicméně většina návštěvníků postupně odzkoušela většinu vozů a po celou dobu jsme se setkávali s hromadným nadšením všech zúčastněných.

V zóně budoucnosti mobility se také naházela společnost Valeo, která prezentovala svůj autonomní systém řízení 4. stupně, společnost BeRider a jejich sdílené elektrické skútry, elektrický člun společnosti Keel Craft za 200 tisíc euro, elektrická Škoda Vision iV a další.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze