I letos jsme vyrazili na veletrh AMPER. Co vše je v Brně k vidění?

1
I letos jsme vyrazili na veletrh AMPER. Co vše je v Brně k vidění?
  • Tesla, Volkswagen, Audi, Kia či Hyundai tam vystavují elektrifikované modely
  • K vidění je však i několik elektrických autobusů, motocyklů či koloběžek

Ani letos samozřejmě na brněnském výstavišti nemůže chybět tradiční veletrh AMPER – největší a nejprestižnější událost v oborech elektro, IT, řízení a automatizace. Jako každý rok zde mimo jiné najdete také koutek s elektromobilitou a vším co s ní souvisí. Naše redakce na veletrhu nechyběla, a tak vám přinášíme informace, co všechno můžete na AMPERu vidět.

Kromě několika stánků, kde jsou k vidění různé elektrické motorky, koloběžky a tak podobně se zde samozřejmě můžete podívat i na elektromobily. Asi největším lákadlem je Audi e-tron, které se k prvním zákazníkům v České republice teprve chystá. Vedle Audi e-tron je k vidění také Volkswagen e-Golf či e-Crafter. S VW souvisí i nové nabíjecí stanice MOON. Není to však celé pouze o koncernu. Hned vedle má svůj stánek Tesla.

Americká automobilka vystavuje Model X a Model S v bílém provedení. Především Tesla Model X, tak jak to už bývá, je předmětem velkého zájmu. K vidění je však také Tesla Model 3, a to na stánku asociace elektromobility APEL. A pokud patříte mezi fanoušky elektrických motorek, tak si jistě všimnete i elektrické Čezety. Hned za stánkem APELu má svůj prostor Hyundai. Korejská automobilka vystavuje elektrickou Konu a model Ioniq. Nechybí zde ani Kia. Ta pro změnu návštěvníky láká na plug-in hybridní Optimu a Niro.

Mimo modelů známých automobilek či elektrických motocyklů se můžete podívat i na různé elektrické autobusy, vozítka nebo příslušenství, ať už jde o stánek EV Mapy, ABB a dalších subjektů kolem elektromobility.

Diskuze ke článku
Martin iOn
Já myslel, že EV mapa už zanikla jako firma, když na stránkách EVmapy nepřibývají nové stanice, komentáře se nepovolují a prostě to tam vůbec nežije v porovnání s jakoukoli jinou stránkou (plugshare / open charge map / ...)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze