Elektromobilita rozproudí brněnský AMPER

Elektromobilita rozproudí brněnský AMPER
  • Veletrh se koná ve dnech 19.–22. 3. 2019
  • Již po sedmadvacáté půjde o nejvýznamnější elektrotechnickou událost v regionu střední Evropy
  • K vidění bude celá řada elektrifikovaných aut od automobilek Kia, Volkswagen, Audi, Hyundai a dalších

Na veletrhu AMPER se návštěvníci ve dnech 19. až 22. března 2019 mohou těšit na čerstvé modely jako jsou Tesla Model 3, Audi e-tron, první sériově vyráběný elektromobil umožňující nabíjení výkonem až 150 kW nebo první elektrické SUV od Jaguaru I-PACE. Představí se rovněž automobilky Kia (modely e-Niro, Niro HEV a Optima Plugin hybrid), Hyundai (modely Ioniq electric, Ioniq plug-in-hybrid a Kona electric), nebo Volkswagen (modely e-Golf a e-Crafter). Dalšími zajímavostmi budou elektrobus společnosti Ekova nebo formule studentů ČVUT. Na své si přijdou i příznivci moped aut, kteří si mohou prohlédnout modely francouzského výrobce Aixam, které lze řídit již od patnácti let. Ukáže se i populární užitkový elektromobil Polaris-Group. K elektromobilitě neodmyslitelně patří také dobíjecí stanice, zastoupené společnostmi ejoin, ELEXIM, EVSelect, Green24, Olife Energy nebo Smart-EV.

První den veletrhu proběhnou hned dvě konference zaměřené na elektromobilitu a její aktuální možnosti, a to Perspektivy elektromobility a SMART City v praxi. Konference Perspektivy elektromobility je rozdělená do čtyř tematických bloků, kterými jsou Postoj státu k alternativním pohonům v automobilové dopravě, Vývoj v elektromobilitě – trendy v roce 2019 v ČR, v Evropě a ve světě, Elektromobilita a elektroenergetika v souvislostech a Vývoj a zkušenosti.

Veletrh AMPER, největší a nejvýznamnější elektrotechnická událost v regionu střední Evropy, se uskuteční už po sedmadvacáté. Letošní ročník bude odrážet aktuální trendy elektrotechniky, jako jsou průmysl 4.0 a IoT. Zpestřením budou i další doprovodné projekty AMPER SMART CITY, AMPER START UP nebo právě AMPER MOTION. V rámci veletrhu se rovněž koná soutěž ZLATÝ AMPER o nejpřínosnější exponát veletrhu. Organizátoři veletrhu chtějí navázat na úspěšný minulý ročník, který navštívilo přes 43 tisíc návštěvníků a kde se prezentovalo téměř 600 vystavovatelů z 29 zemí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze