Na brněnskou výstavu Amper dorazily i elektrické motocykly

Na brněnskou výstavu Amper dorazily i elektrické motocykly
  • Českou premiéru měl na výstavě superlehký čínský stroj Sur-Ron Light Bee
  • K vidění byl i raritní Zero DSR ZF 14.4 BLACK FOREST s terénní úpravou
  • V letošním roce se můžete těšit na test většiny zmiňovaných modelů

O brněnské výstavě Amper jsme vás již informovali stran elektrických vozů, ovšem ty nebyly tím jediným, co nás tam zaujalo. Na brněnském výstavišti byly prezentované i některé v Čechách dosud neviděné elektrické motorky i raritní kousky.

Svou českou premiéru si v Brně odbyla superlehká Sur-Ron Light Bee, která váží necelých 50 kilogramů. Light Bee je dokonalým kompromisem mezi horským kolem a velkou motorkou. Tyto stroje perfektně vyplnily mezeru na trhu a jdou velmi dobře na odbyt. V Česku je k dostání od 110 tisíc. Motor má výkon 5,5 kW, což umožní maximální rychlost okolo 70 km/h. Dojezd se pohybuje v rozmezí 40 až 60 km.

Sur-Ron Light Bee

Nebezpečnou konkurencí pro zmiňovaný Light Bee byl motocykl české výroby Rev X, který je obratný, lehký, hravý a dojede daleko. Váží 52 kilogramů, maximální rychlost se pohybuje okolo 70 km/h a v terénu umožní klidně až 2hodinovou jízdu. Zatímco Light Bee uvádí maximální úhel stoupání 35°, Rev X nabízí až 69° i vyšší i výkon 16 kW. V porovnání cen je na tom ale Rev X o něco hůře – základní verze se prodává za 7 950 eur, což je více než 200 tisíc Kč.

Rev X

Raritním kouskem byl bezesporu Zero DSR ZF 14.4 BLACK FOREST z letošního roku. Ten má oproti běžné verzi přidanou terénní výbavu, jako jsou ochranné kolenní a holenní rámy, mřížka před předním světlometem, chrániče na ruce a vysoké čelní sklo. Dále výbava zahrnuje i trojici odolných kufrů. Cena této motorky je více než 550 tisíc. Také jsme se mohli podívat na velké množství skútrů NIU, motocykly francouzského výrobce EM Sport a další modely Zero. Mnohé z nich letos otestujeme, takže se máte na co těšit!

ZERO DSR ZF14.4 BLACK FOREST - 2019
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze